Sijoče bitje in skrivnostna moč nepočetja

Morda na prvi pogled nepovezana fenomena, a poglobitev v nepočetje in njegovo zaživetje pusti za seboj sijaj, ki ga ni moč prezreti. Naše telo in njegov zaznavno-čuteči-zavedajoči se mehanizem je najbolj prezrta veličastnost, ki se je nismo še niti lotili raziskovati. Ena od prezrtosti je moč notranje tišine, ki v mistiki velja za vstopnico v svet neizživetih življenjskih danosti.

Intuitivnost je ena od posledic notranje tišine, ki samodejno priplava na površje, ko so ustvarjeni pogoji zanjo. Intuitivnost ne moremo razvijati ali se je učiti, le pogoje ji moramo ustvariti, da lahko je. Kot vsak cvet tudi kvalitete živih potrebujejo namero, nego in svojstvene pogoje, da lahko rasejo…, same od sebe se bo razbohotila le nižja zavest, ki ne potrebuje našega zavedanja, hotenja in volje. Intuitivnost je nit do življenja, po kateri nas življenje informira, obvešča, poučuje, neguje in vodi k Sebi.

Življenje je najvišja dobrina in vesoljna valuta, ki jo z dejanji nizke zavesti lahko izgubimo. Ujeti v svet prednikov, le-tega le nadgrajujemo in sebe vse bolj odmikamo od življenjske jasnosti, razumevanja in moči. Nepočetje potrebuje uvid v pasti človeške zgodovine, v katere smo se zapletali iz generacije v generacijo, da bi lahko prepoznali lažno od resničnega in znotraj močno onesnaženega informacijskega okolja zmogli zaživeti avtentično življenje.

Vse nam je dano, vse je na voljo, vse je postalo razkrito in obelodanjeno… in nihče več ne more reči: ‘nisem vedel’. To je odgovornost živega, ki se ne more in noče zanašati na nevednost, ki je v pesti držala na stotine rodov samo zato, da bi lahko še malo ‘uživali’… jetništvo je izbira! Nepočetje je moč, ki nam razkrije lažnost udobja, navezanosti na človeško znanje, naprezanja za praznimi cilji brez življenjske vrednosti… in nas samodejno tega osvobodi. To je preroditev bitja, ki hoče in naravnost vpije po uslišanju, da bi po tisočletjih znova iz hodečega telesa postalo sijoče bitje, kakršen v biti je.

Klub Orfej četrtek 23.1.2020 ob 19h

Vodi Marjeta Šumrada Šola Hosta

Prispevek po zmožnostih! Hvala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: