Delavnice in ŠK

Sobotna jutra v hosti (Delavnica)

Vsako soboto od 7:30 do 8:30 v Cankarjevem domu na Vrhniki od septembra do srede junija. Poleti smo zunaj. CENA na srečanje je 10 eur.

Telesna budnost brez budne pozornosti je navidezna budnost. Prepuščanje pomanjkanju časa je navada, ki se jo da izriniti iz obnašanja, ko prepoznamo njen pravi obraz – je suženjstvo zunanjim okoliščinam, ki jim ni mar za nas, želijo našo moč, želijo se hraniti z našo pozornostjo. Vse okoli nas je lačno. Naučiti se moramo hraniti sami iz sebe in se zavarovati pred energijskimi tatovi.

Izbrana jutranja priprava je najmanj, kar moramo vplesti v svoj dan, če želimo ostati koliko toliko živi ob koncu dneva. Stik z ljudmi nas izčrpa, nerazumevanje nas meče iz miru in nas sili v bitke z ljudmi ali s sabo in posledično v izčrpavanje.

Sobotna prebujanja zajemajo:

– začetno meditacijo z različnimi tehnikami zaustavitve notranjega dvogovora (Shambavi mudra, dhyana)

– preproste ogrevalne vaje za mehkobo sklepov, za pritiskanje akupresurnih točk, za spodbuditev metabolizma ipd.

– tibetanski pomlajevalni obred Vrelec mladosti (ta hip delamo 11+6 ponovitev in šesto vajo 2x)

– zaključno meditacijo, celično uglaševanje s kvarčevo posodo, vodeno naravnavo na držo prisotnosti, zavestno negovanje izbranih samoniklih vrlin idr.

Preberi več

______________________________________________________________________________

ŠTUDIJSKI KROŽKI

V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Andragoškim centrom Slovenije razpisujemo pet Študijskih krožkov za leto 2019.

ODPRT JE ŠE ŠTUDIJSKI KROŽEK TRAJNOSTNA KULTURA BIVANJA. DRUGI KROŽKI SO POLNI. JESENI BODO ODPRTE NOVE DELAVNICE V SAMOSTOJNI IZVEDBI HOSTE. HVALA ZA RAZUMEVANJE.

Pozdravljeni na strani delavnic in študijskih krožkov. Upam, da vas bo kateri navdušil in se nam pridružite. Študijski krožek sprejme do 12 udeležencev. Prevoz je plačan v lastni režiji a urejen tako, da se lahko priključite komu drugemu ali delite strošek svojega prevoza z drugim. Vsak krožek ima svojega mentorja, h kateremu se obrnete po svet in druga vprašanja. Prisrčno vabljeni k branju in udeležbi.

______________________________________________________________________________

Trajnostna kultura bivanja – brezplačno

Krožek je samostojen, obenem pa je del dveh krožkov, pri čemer v tem krožku osvajamo znanja in prakso trajnostnega bivanja, v drugem krožku pa načrtujemo prenos znanj in praks v vsakdanje življenje in druge lokalne skupnosti. Krožek bomo izvajali v slabo poseljenem in nerazvitem ruralnem zaledju slovenske Istre v Trajnostnem parku Sončni grič, ki se sooča s problemom izseljevanja mladih, slabo izobraženostjo in staranjem prebivalstva. Med krožkom bodo udeleženci raziskovali kaj pomeni trajnostna kultura bivanja, kako se v praksi udejanja na socialnem, ekonomskem, okoljskem in kulturnem področju ter kako so ta področja med seboj povezana. Program je zasnovan izrazito izkustveno in interaktivno. Med krožkom bodo udeleženci prepoznali potenciale, ki jih z vidika trajnosti ponuja okolje kjer živijo ter raziskali kako lahko te potenciale izkoristijo za dvig kvalitete življenja in dolgoročni razvoj lokalne skupnosti.

Prijave in vprašanja Manja Vrenko 040 299 667. E-pošta manja.vrenko@gmail.com. Lepo vabljeni.

Pomladni krožek

SOBOTE 18.5., 25.5., 1.6. in 8.6.2019 KOPER 14h do 17:30

SREDE 22.5, 29.5. in 5.6.2019 HRVOJI od 14h do 17:30

Jesenski krožek

7., 14., 21. in 28. september od 9:30 do 13:30 Hrvoji

11., 18. in 25. september od 16h do 19h Koper Program.

______________________________________________________________________________

Ekologija duha – brezplačno

Krožek bo potekal sedem sobotnih popoldnevov na Zaplani nad Vrhniko od 16h do 19h. Dobimo se pred staro šolo Krajevna skupnost Zaplana, do koder bomo ob lepem vremenu odšli v bližnje gozdove.

Krožek je namenjen udejanjeni ljubezni do sebe na vseh nivojih, na katere imamo vpliv. Tega se bomo lotili skrbno in nežno. Odvečni balast, ki se nabere ne samo na telesu, predvsem v glavi in čustveni dimenziji, nas duši, nam ne dovoli lahkosti in radosti ter vodi v kronična obolenja in stisko. Krožek je predvsem duhovne narave, ki se bo celostne čistke lotil od znotraj, bo bika prijel za roke. Razlog za nezmernost in nediscipliniranost je vedno neoprijemljiv. Spoznali bomo tri dimenzije človeka, na katere imamo vpliv in četrto dimenzijo, ki je dostopna preko prvih treh. Veliko bomo pohajali, se spoprijateljili, kurili ogenj in ustvarili krog zaupanja, v katerem lahko izrazimo najtišje.

Utrinek iz krožka

______________________________________________________________________________

Zdravilna in čarna moč narave – brezplačno

Na študijskih krožkih nimam namena učiti zeliščarstva, temveč spodbuditi in prebuditi v vas tisto čudovito, preprosto domače zavedanje in vedenje, katerega globoko v sebi nosimo vsi. Cilji našega krožka naj bodo večja povezanost samega sebe s seboj in s skupnostjo, dvig zavesti, povrnitev zaupanja v zdravilno in čarno moč narave… predvsem pa samooskrba z osnovno domačo lekarno.

Krožki bodo potekali v obliki delavnic, klepetalnic, na katerih bomo na naših potepanjih po bližnjih žirovskih travnikih in gozdovih obujali, odkrivali in med sabo delili čarno in zdravilno moč narave ter njen čudoviti svet zelišč. Dobili bi se vsak drugi četrtek. Vsakič bi se srečali na v naprej dogovorjeni lokaciji (Ledinica, Brekovice, Sovra, Račeva…), od tam naredili krajši sprehod po naši čudoviti naravi, medtem in potem pa ob prijetnem druženju in počitku na svežem zraku vsakič poklepetali o določeni temi, si podelili znanja, izkušnje, in se tako obdarili s nekaj dragocenimi urami skrbi zase. Če bo slabo vreme, bomo v prostoru, kjer smo dobrodošli.

Na naša srečanja so prav lepo vabljeni tudi vaši otroci, vnuki… mlade dušice.

Če ste začutili veselje in bi se radi pridružili našim potepanjem po naravi in odkrivanjem zdravilne in čarne moči narave prosim pokličite Darjo Vrano na telefon 040 126 987. E-pošta darja.vrana@gmail.com. Lepo vas pozdravljam in se že veselim srečanj in deljenja vsega lepega z vami.

______________________________________________________________________________

Krog pojočih src – brezplačno

Srce nam poje, kadar smo v sozvočju s samim sabo, s svojo dušo, s svojim bistvom, s svojim duhom, z materjo Zemljo, z vsem, kar je. S pomočjo zvoka, glasbe, petja se bomo osvobajali mentalnih zavor in čustvenih blokad, da bi se ponovno uglasili s seboj, s svojo dušo in s svojim namenom. Cilj krožka je najti svoj glas in ljudem v stiski ali ljudem, ki preprosto radi dvigujejo svojega duha nad pritiske vsakdana, pomagati ponovno odpreti srce, da se jim poveča volja do življenja, da začutijo radost, da jim zapoje srce. Spoznali bomo mnogo pesmi, ki nam povzdigujejo duha, nam odpirajo srce in nas povezujejo z naravo, z drugimi ljudmi in z vsem stvarstvom. Posvetili se bomo kreativni vizualizaciji, meditaciji in mantram, čistili se bomo s šamanskim bobnom, indijansko flavto in drugimi terapevtskimi glasbili, se družili v naravi in ob ognju. Pripravljena imamo besedila, da se bodo udeleženci lažje priključili petju skupine in izkustveno doživeli blagodejen in zdravilen učinek ispirativnih in terapevtskih melodij in manter.

Vsako srečanje bo posvečeno določeni temi (zemlja, voda, sonce, ogenj, zrak, celota-enost). Vedno bomo začeli tako, da se bomo posedli v krog, se prijeli za roke in zaprli oči ter se za nekaj časa prepustili tišini, kajti vsa glasba, vsak zvok se rodi iz tišine, tišina je maternica zvoka. Potem se bomo s pomočjo kreativne vizualizacije, ki jo bom kdaj vodil jaz, kdaj pa kdo drug od udeležencev, povezali vsak sam s seboj, z drugimi, z naravo in z vsem stvarstvom. Nato se bomo uglasili še s skupnim petjem preproste mantre, kakršna je OM . Potem bom spregovoril o temi večera in vsak od udeležencev bo lahko na kratko pridal svoje videnje. Temu bo sledil glavni del – petje inspirativnih pesmi. Petje bomo zaključili s ponovnim sedenjem v tišini. Na koncu bo čas za razgovor in deljenje vtisov. Srečanja ne bodo toga in jaz ne bom vodja temveč bolj usmerjevalec. Udeleženci bodo lahko vplivali na potek in vsebino dogajanja. Za udeležbo ni potreben lep glas niti posluh za petje, zaželeno je le, da znate prisluhniti tišini in da ne klepetate, ko pojemo.

Prijave in vprašanja Tomaž Serafi 040 714 706. E pošta tomaz.serafi@gmail.com Toplo vabljeni.

______________________________________________________________________________