Gozdno zdravljenje

Gozd je morda najbolj prezrta dragocenost na zemlji, čemur pričajo neustavljiva izsekavanja gozdov v hitrosti cele Slovenije vsako minuto! Gozdno pohajanje ni rekreacija in ni pohodništvo… temveč je dvig na njegovo raven in kopanje v njegovem zvenu, da nas dregne v prisotnost in s tem zdravi. Gozd je zaščitnik, zdravilec, učitelj in ljubimec predolgo zanemarjenega človeškega duha.

Kako se mu odpremo? Kako vase privabimo njegovo moč? Kako dopustimo, da nas zdravi? Kakšen je bil gozd pred vdorom človeka vanj? Kako in zakaj je izgubljal svojo moč? Kje smo danes in kaj lahko naredim, da ga podprem? Preberi več…

INFO

Gozdno zdravljenje poteka enkrat mesečno po približno 2 uri v gozdovih okoli Vrhnike v objemu narave, dreves in notranjega miru. Spontani nauk Gozda beremo skupaj z mentorico Andragoškega centra, gozdarko in gozdovnico Marjeto Šumrada, s katero se bomo privijali k drevesom, položili trebuhe na toplo listje pod njimi, iskali močne gozdne točke za okrepitev sija, zarinili gola stopala v podrast in prisluškovali gozdnemu vzdušju. Vabljeni v skrivnostno moč gozda.


Lahkost bivanja

Lahkost bivanja je umetnost, ko postanemo občutljivi za najfinejše odtenke življenja. Uresničevati jo začnemo, ko spustimo nadzor in pogojeno družbeno osebnost ter se predamo kraljestvu spontanosti in zaupanja življenjskemu procesu, v starih spisih vzhoda imenovanega Wu wei… nepočetje ali delovanje brez truda. To je način življenja, v katerem svojega ne vsiljujemo tistemu, kar je oz. dovoljujemo vsemu, da je. To je dimenzija inteligentne spontanosti, ki jo vsa narava z rastlinjem, minerali in živalmi še vedno pooseblja, zato Wu wei pomeni tudi Pot narave. Preberi več


Vrelec mladosti

Foto Hosta

Skozi redno izvajanje obreda se začne prebujati naša sposobnost zaznavanja kvalitete t.i. energijskih niti, ki jih le s težavo zaznamo, dokler jih ne izzovemo skozi določen položaj, napor in dimenzijo diha. Zares do potankosti premišljen in dodelan obred prebujanja občutljivosti, negovanja veščosti in premagovanja zatiralnih dejavnikov, ki nam ne dovolijo razcveta.

Preberi več

INFO Pouk je individualen v Cankarjevem domu na Vrhniki po predhodnem dogovoru.

CENA 40 eur / uro


Gozdna potilnica

Foto Hosta

Po 20 letih prehajanja skozi ta močan šamanski očiščevalni obred z gotovostjo trdim, da so bili pionirji tega obreda budni in visoko ozaveščeni ljudje, ki so poznali poti razcveta zavesti v enaki meri kot ovire na poti do nje. Obred zares elegantno in nezmotljivo preizkuša prag osebne moči, ki je toliko višji, kolikor manj se istovetimo s fizičnim telesom in dimenzijo fizičnega obstoja nasploh. Obred vreden vse pozornosti bo za resne iskalce svobode edinstveno in resnično potovanje dojemanja samega sebe. Preberi več.

INFO Po predhodnem dogovoru se dobimo na našem gozdnem kotičku na Vrhniki. Prosim prijavite se na obveščanje tako, da nam pošljete e-pošto z željo po tem, da vas vključimo v mailing listo Gozdne potilnice, ker ta krog ne bo vedno vabljen javno. V primeru udeležbe v zahvalo tega druženja prinesite s seboj simbolično darilo v obliki daritve hrane, pijače, zdravilnih sušenih zeli, dišavnic, eteričnih olj ipd. ali fizičnega dela na naši parceli.