Treningi se bodo izoblikovali glede na to, kdo se ga bo udeležil. Predlagane veščine lahko izvajamo po želji vse tri na srečanje, vsako po 20 minut tako, da začnemo s dihalnim plesom ThaiChija, ki nežno pripravi telo na Vrelec mladosti in njegovo raztezanje in moč, nato pa dosežemo višek sunka moči z Magičnimi kretnjami. Vstop in izstop v trening je nega tišine in prisostvovanja. Treningi bodo prilagojeni zrelosti udeležencev, ki so primerni za začetnike in trenirane. Vabljeni na čudovita prebujanja v objemu dreves in ptičjega žvrgolenja.


Pričujoča delavnica je nastala iz navdiha po uresničevanju Skrivnostne moči nepočetja, ki je najbolj prezrta danost in darilo življenja človeku, darilo, brez katerega nam ni rešitve. Ker je beseda le simbol ali smerokaz, po katerem sporočilo oživimo, smo srečanja oblikovali s praktičnimi ‘vajami’, ki nas negujejo v naravnosti, da bi jo zmogli zaživeti tudi v ‘zunanjem’ svetu.

Vaje nas sproščajo v nadzoru in vabijo h prepustitvi potem, ko si telo zapomni njihovo ‘gibanje’. Gibanje je lahko miselno, čustveno, energijsko, dihalno, glasovno in telesno. Miselna, čustvena in energijska gibanja pri Wu weiu spominjajo na ‘živi mir’, v katerem valovijo znotraj normale kot telesna temperatura znotraj 36 in 37 stopinjami, medtem ko dihalna, glasovna in telesna gibanja variirajo v neskončnih niansah in dosegajo svojstvene učinke.

Vaje povsem naravno potiskajo prvinskost na plan, saj terjajo prisotnost in čuječnost v sleherni podrobnosti. Tako se nabirajo kapljice notranje tišine, s katero vstopimo na Pot naravnosti in s tem k vsesplošni poživitvi, osmišljenju in navdihu. Ni druge poti do Življenja kot je lastna uglasitev na njegovo frekvenco.


Iz vsebine…


ThaiChiGong: Počasno energijsko gibanje ob glasbi ali zvenu narave: podobno je plapolanju tančice v vetru, ko ob enem potrebuje čvrsto oporo v nogah, nepremakljivo ravnotežje in polnost giba, ki ga poganja neprekinjena pozornost izvajalca. V počasnem gibanju imamo dovolj manevra, da vključimo v gibanje sleherni detajl in dovolimo, da je vse na svojem mestu s tem, da ne mislimo, kako naj bi gibanje potekalo v posameznih gradnikih giba… nogi, stopali, medenici, dihu, rokah, dlaneh…, ker bi s tem uničili harmonijo celote in naravnosti vsilili izumetničenost. Tako se urimo v spuščanju nadzora in opazujemo naravno eleganco gibanja Wu weia.


Vrelec mladosti: Izpopolnjen in premišljen sklop gibalne meditacije, ki s ponavljajoči gibi temeljito uspava um in prebudi telesno občutljivost. Šele po rednem potapljanju v njegove modrosti sem doumela pomen besede prisotnost. Močno in gibko telo je bolj kot namen, posledica Vrelca mladosti in je vse, kar človek potrebuje, da ohranja duhovno in telesno moč. Namreč prisotnost je prisebnost in pomeni ‘biti pri sebi’. Kadar smo pri sebi, smo v jasnosti. Jasnost vse postavi na svoje mesto, postanemo neodvisni od rešitev zunaj sebe in ponudbe človeškega sveta. Zgodi se nenavaden kvantni preskok kvalitete dojemanja sebe in sveta, ki človeku vrne moč in sijaj svetlobnega bitja, kakršen v biti je.


Magična kretnja Antena

Šamanske kretnje: Energijski dotiki, pri katerih ima vsaka kretnja lastno dihalno koreografijo in zdrami svojstven energijski učinek… na primer Struktura moči, Vidčevo okno, Prebuditev središča za čutenje, Vlečenje in ovijanje notranjih vlaken moči, Prerazporeditev razpršene moči, Priprava na sprejem moči, Odpiranje za moč, Vlivanje moči, Podpora imuniteti, Zdraženje žlez, Zlitje levega in desnega telesa, Podoživljanje, Sanjanje, Notranja tišina, Antena itd. Celovitost kretenj prebudi praspomin na Svetlobno bitje, ki je z vsako kretnjo bližje oživitvi.

Prijava na info@solahosta.com ali po telefonu

Nazaj na Delavnice