Skoraj teden bo, odkar sem se vrnila iz 10 dnevnega odmika v hosto.

Ob prebujanju skozi glasno vsakodnevno džunglo, sem med stopanjem po že precej uhojeni poti odprla pogled in med šavjem vsakodnevne rutine uzrla komaj opazen kažipot z napisom ’10 dnevni ženski gozdni odmik’. Odziv moje celotne biti je bil tako hipen in jasen, da ni bilo druge možnosti kot predano sledenje.

S čudovitimi ženskami smo predihale 10 izjemnih dni. V objemu gozda in minimalnem življenjskem udobju smo se skupaj podale skozi zabavne in malo manj zabavne, na momente celo precej zahtevne, izzive. Odmik od ustaljenega načina življenja, udobja kopalnice, stranišča, elektrike, tehnologije, medijev. Odmik od govora in razmišljanja v prečudovito bogato, bogato, blagodejno tišino. Odmik od prenajedanja v presno prehrano in post.

Kurjenje ognja in vlačenje lesa iz gozda, šamanski obredi v gozdni potilnici, bobnanje na šamanski boben, sušenje od dežja premočenih oblek ob ognju, nabiranje zelišč za čaje, branje čudovitih knjig v malem šotorčku med poletnimi nalivi, jutranji treningi magičnih kretenj… .

Skozi vse nas je predano vodila izjemna učiteljica s svojim bojevniškim duhom in hkrati z vso milino ženstvenosti ter z neprecenljivim bogastvom Življenjskih modrosti. Vodila nas je skozi globoko zaziranje vase, soočanja s strahovi, odlaganja bremen, prizivanju moči. Vodila nas je v zaupanje Življenju in k edini odločitvi, ki je resnično naša; odločitvi za Ljubezen.

Neskončno hvaležna sem za prečudovito in globoko izkušnjo in prelepa povezovanja. A. Wabra