ŠTUDIJSKI KROŽKI so brezplačna splošno-izobraževalna oblika skupnega učenja odraslih v promociji Andragoškega centra Slovenije in pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sprejme do 12 udeležencev, ki v sproščenem in prijateljskem duhu skupaj ustvarjajo in rastejo. Udeležence žene zanimanje za določeno vsebino, ki jo sami enakovredno kreirajo po svojih močeh in se dejavno vključujejo v delo in potek krožka.

Tako učenje daje posamezniku zatočišče sorodnosti, svobodo in smisel. Domačnost, ki se skuje, pa spominja na druženje ob odprtem ognju s skodelico čaja in samotnemu pronikanju v čudesa narave. Študijski krožki ACS.

Vprašanja in prijava na telefon ali e-pošto info@solahosta.com

Foto Hosta ŠK Ekologija duha

V poletju in jeseni 2021 smo vam pripravili troje brezplačnih študijskih krožkov, ki bodo nudila zanimiva, aktualna, nujna in malo znana znanja o gozdu, zdravljenju in velikih potezah naravnih ljudi, ki so še znala živeti po zakonih življenja.

 


Študijski krožek Zgodba in pesem gozda 

Vemo, da nas gozd oskrbuje z lesom, mahovi in plodovi, vemo, da nas varuje pred mrazom, vročino in vetrovi in vemo, da se v njem radi zadržujemo, ker nas s svojim mirom in svežino okrepi od izčrpanosti vsakdanjih naporov. Redkeje pa v gozdu najdemo dušno zatočišče, tolažbo in pouk. Znamo brati govorico gozda? Se ji pustimo voditi v vsakdanjem ravnanju? Znamo prisluhniti gozdnemu zvenu in ga vpiti vase?  Preberi več…

Info Srečevali se bomo sedemkrat ali osemkrat v treh do štirih mesecih po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev!

Datumi srečanj: Prvo srečanje junija! Bo pravočasno objavljeno.

Lokacija: Škocjanski park!

Cena: Brezplačen.


Žolneški grad

Študijski krožek Pomenljivi in aktualni obredi in navade naravnih ljudstev

Krožek nas bo popeljal na nepojmljivo potovanje znanja, ki ga naša družba vse bolj potrebuje in tudi išče. Znanja o spočenjanju otrok, nosečnosti in rojstvu, znanja o vzgoji otrok v določeni starostnih obdobjih, o zrelostnih preizkušnjah mladih in odraslih, o partnerstvu in družbenimi odnosi, o lastninjenju in darovanju ter mnogo drugih dobrih praks bivanja človeka in njegovega odnosa do naravnih dobrin in narave. Preberi več…

Info Srečevali se bomo sedemkrat ali osemkrat v treh do štirih mesecih po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev!

Lokacija: Žolneški grad Braslovče

Datumi srečanj: Prvi junija! Bo pravočasno objavljeno.

Cena: Brezplačno


Študijski krožek Večne modrosti zdravljenja

Krožek je nadgradnja in poglobitev prejšnjih dveh krožkov ekologija duha in Telo-okno priložnosti, v katerem se bomo dotaknili prav jedra zdravosti v misli, telesu in dotiku. krožek se bo obračal na prakse tistih ljudi v zgodovini in sedanjosti, ki so poznala in živela zakone življenja. Želimo pa prečistiti pridobljeno znanje in izluščiti tiste prakse, ki jih lahko takoj zaživimo tudi v naših pogojih. Preberi več….

Info: Srečevali se bomo sedemkrat ali osemkrat v treh do štirih mesecih po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev!

Lokacija: Zaplana nad Vrhniko

Datumi srečanj: Prvo junija, bo pravočasno objavljeno!

Cena: Brezplačno

ŠTUDIJSKI KROŽKI 2019 (arhiv). Hosta je imela v letu 2019 pet študijskih krožkov. Novo obdobje krožkov se začne spomladi leta 2021. Krožke vodi za to usposobljena mentorica Andragoškega centra Slovenije Marjeta Šumrada.  Preberi več.