ŠTUDIJSKI KROŽKI so brezplačna splošno-izobraževalna oblika skupnega učenja odraslih v promociji Andragoškega centra Slovenije in pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sprejme do 12 udeležencev, ki v sproščenem in prijateljskem duhu skupaj ustvarjajo in rastejo. Udeležence žene zanimanje za določeno vsebino, ki jo sami enakovredno kreirajo po svojih močeh in se dejavno vključujejo v delo in potek krožka.

Tako učenje daje posamezniku zatočišče sorodnosti, svobodo in smisel. Domačnost, ki se skuje, pa spominja na druženje ob odprtem ognju s skodelico čaja in samotnemu pronikanju v čudesa narave. Študijski krožki ACS.

Vprašanja in prijava na info@solahosta.com


V poletju in jeseni 2021 smo vam pripravili tri brezplačne študijske krožke, ki bodo nudila zanimiva, aktualna, nujna in malo znana znanja o gozdu, zdravljenju in velikih modrostih naravnih ljudi, ki so še znala živeti po zakonih življenja.


Študijski krožek Zgodba in pesem gozda 

Gozd, to mistično in morda najslabše razumljeno bitje na zemlji, nas že od svojih začetkov vabi v objem, ne zato, ker bi od nas kaj hotel, temveč, da bi se nam dajal. Gozd si želi le tega, da bi nas lahko pomiril in zdravil s samim seboj. Vendar smo tako zelo daleč od te odprtosti, da se ne znamo več potopiti v gozdne skrivnosti. Vabljeni na enkratno potovanje po zgodbi gozdov na zemlji, da oživimo njegovo podobo in prvotni sijaj, ki nas bo navdihnil nazaj na pot ljubečega in spoštljivega. Gozd brez človeka vzbrsti, človek brez gozda se pogubi. Kako sem nečlovek in kako mi gozd kaže pot vračanja domov bo tema pričujočega Študijskega krožka. Preberi več…

Info Srečali se bomo sedemkrat v obdobju treh do štirih mesecev po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev! Tekom krožka bomo obiskali različne gozdove po Sloveniji, dogovor bo sproten.

Gost: Jože Prah, Zavod za gozdove Slovenije

Datumi srečanj (torki):  Datume prejmete ob prijavi!

Lokacija: Gozdovi Slovenije Začnemo ob 17 uri.

Cena: Brezplačno


Študijski krožek Navade naravnega človeka

Krožek nas bo popeljal na nepojmljivo potovanje znanja, ki ga naša družba vse bolj potrebuje in tudi išče. Znanja o spočenjanju otrok, nosečnosti in rojstvu, znanja o vzgoji otrok v določeni starostnih obdobjih, o zrelostnih preizkušnjah mladih in odraslih, o partnerstvu in družbenih odnosih, o lastninjenju in darovanju, o smrti in žalovanju ter mnogo drugih dobrih praks zrelega bivanja človeka in njegovega odnosa do naravnih dobrin, narave in Življenja. Preberi več…

Info Srečali se bomo sedemkrat v obdobju treh do štirih mesecev po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev!

Gost: Marko Hren, Predsednik društva starovercev Slovenije

Lokacija:: Sv. Trojica Vrhnika ali CD Vrhnika ob slabem vremenu. Začnemo ob 17 uri.

Datumi srečanj (srede): Datume prejmete ob prijavi!

Cena: Brezplačno


Študijski krožek Večna modrost zdravljenja

Krožek je nadgradnja in poglobitev prejšnjih dveh krožkov Ekologija duha in Telo-okno priložnosti, v katerem se bomo dotaknili prav jedra zdravosti v misli, telesu in dotiku. Krožek se bo obračal na prakse tistih ljudi v zgodovini in sedanjosti, ki so poznala in živela zakone življenja. Želimo pa prečistiti pridobljeno znanje in izluščiti tiste prakse, ki jih lahko takoj zaživimo tudi v naših pogojih. Preberi več….

Info: Srečali se bomo sedemkrat v obdobju treh do štirih mesecev po dobre tri ure in imeli raziskovalne in akcijske naloge tudi vmes. Skupina sprejme do 12 udeležencev!

Gostja: Tannja Yirska, Ljubimka gozdov, miru in tišine

Lokacija: Zaplana nad Vrhniko (Začnemo ob 17 uri)

Datumi srečanj (četrtki)Datume prejmete ob prijavi!     

Cena: Brezplačno


ŠTUDIJSKI KROŽKI 2019, 2020 (arhiv). Hosta je imela v letu 2019 pet študijskih krožkov in v letu 2020 dva. Vabljeni k bogatemu in zanimivemu ogledu. Novo obdobje krožkov se začne spomladi leta 2021. Krožke vodi za to usposobljena mentorica Andragoškega centra Slovenije Marjeta Šumrada.  Preberi več.