Foto Matthey Payne

PODOŽIVLJANJE Neskončno težje je vladati sebi kot državi, bi rekel A. Solženicin, ki je preživel gulag in pri sebi iskal vzroke, zakaj je tam pristal. To je najbolj resen posel, kar jih je. Smo zapleteni in v nas prebivajo strašne pošasti, ki jih moramo prepoznati, ukrotiti in držati na vajetih, da bi lahko postali resnična oseba. Podrobno vživeto pisanje osebne zgodovine nas popelje na neprecenljivo potovanje osvobajanja iz nezavednega v celovito preroditev. Preberi več.


Info Izobraževanje poteka največ dvakrat mesečno ob ponedeljkovih popoldnevih od 17:00 do 20:00. Dobimo se osemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev. 

Lokacija. Ob lepem vremenu na lepi gozdni lokaciji Hoste na Sv. Trojici na Vrhniki, sicer v prijetnem vzdušju s krušno pečjo in pridihom domačnosti kluba Orfej Vrhnika. 

Datumi srečanj: 7. in 21.10.2019     11. in 25.11.2019     9. 12.2019     13. in  27.1.2020 in  10.2.2020

Cena: 320,00 eur


VZGOJA TELESA vas bo ponovno udomačila z vami samimi, kakršni v biti ste, vas povezala z vašim resničnim obrazom in vpela v matrico življenja, od katere smo se, zaradi tujkov v nas, že davno odtujili. Pojmov kot so intuicija, notranji glas in drugo nerada uporabljam, ker vas prisostvovanje dogajanju opremi z neslutenimi zmožnostmi, ki jih ti pojmi ne zaobjemajo. Telesa se bomo dotikali z vseh koncev in se seznanili z različnimi pomagali kot so dyana meditacija, dihanje, energijska samo-masaža, hoja moči itd. itd. po res fascinantni zbirki mističnih pripomočkov, ki bodo sami klicali k izvedbi glede na dinamiko skupine. Seveda bo to začetek, v teh nekaj srečanjih pa boste vseeno izvedeli dovolj, da se boste lahko postavili na vse štiri in samoniklo nadaljevali pot osebne rasti.

Srečanja bodo od vas terjala opustitev vsaj nekaterih zaviralnih dejavnikov in zmožnost ustvarjanja prostora v sebi, ki dovoljuje vnos novosti. Morda so za ta podvig najbolj primerni ‘obupani’ ljudje, ki nimajo več kaj izgubiti in pa goreči ljubimci življenja, ki si ne dovolijo represije. Preberi več.


INFO Srečevali se bomo v mali dvorani (predavalnici) Cankarjevega doma na Vrhniki največ dva sobotna dopoldneva na mesec. Ob kakšnem lepem dnevu bomo odšli tudi v naravo. Srečanje bo trajalo 3 ure od 10:00 do 13:00, dobili se bomo osemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev.

Termini: 12. in 26. oktober 2019    16. in 30. november 2019    14. december 2019    4. in 18. januar 2020    1. februar 2020

Cena: 320,00 eur


Foto Andi Rieger

ZASLEDOVANJE VRLINE Iz vseživljenjskega zanimanja za človeško naravo sem spoznala, da življenje brez vrlin človeka oboleva in uniči. Do stopnje, do katere zanemarimo osebno vrlost, je stopnja do katere se mučimo in trpinčimo.

Ne želim, da bi odlagali z urjenjem svoje sposobnosti spoznavanja. Dalj časa, ko jo puščamo zanemarjeno, bolj rigidna in nepremakljiva postaja in z njo naša celovitost, torej mi sami. Niti ne želim, da bi se zadovoljili z lenobno površnostjo in drugemu prepustili, da smisel vašega bivanja najde namesto vas.

Želim, da rase vaša kvaliteta dojemanja življenja in z njo globina vaše občutljivosti, iz katere vam je resnično mar. Da se poglablja vaša resnost pri zrcaljenju samih sebe in zalezovanju svojega obnašanja. Da vse bolj prepoznavate svoje pristranskosti in neokrnjenosti. Da se miselno osamosvojite in postanete vešči v izluščevanju resničnega od neresničnega. Da rastete v jasnosti, kaj je logično, vam tuje in kaj je intuitivno, temeljno vaše ter rastete v prepoznavanju enega in drugega. To je to, kar biti suveren pomeni. To pomeni biti samonikel, najti trajno in zanesljivo zaslombo v okviru lastnega in pristnega, ki ga tuja roka ne more onesnažiti. Preberi več.


Info Izobraževanje bo potekalo v obliki soustvarjalnega krožka z elementi predavanja, situacijskih iger, študij primerov, pisanja in samo-raziskovanja. Spoznali bomo vaje in načine delovanja, ki jih lahko prenesemo v vsakdan in vodijo k vse večji vrlosti. Srečali se bomo 8 krat na največ dva sredina popoldneva v mesecu od 17:00 do 20:00 ure. Skupina sprejme do 12 udeležencev. 

Datumi: 16.10.2019     6. in 20.11.2019     4. in 18.12.2019     8. in 22.1.2020     5. 2. 2020

Lokacija: Ob lepem vremenu na lepem gozdnem kotičku Hoste na Sv.Trojici Vrhnika, sicer v udobnem vzdušju s pridihom domačnosti Kluba Orfej na Vrhniki.

Cena: 360,00 eur 


Foto Hosta

ŠTUDIJSKI KROŽKI so brezplačna splošno-izobraževalna oblika skupnega učenja odraslih. Tvori do 12 udeležencev, ki v sproščenem in prijateljskem duhu skupaj ustvarjajo in rastejo. Udeležence žene zanimanje za določeno vsebino, ki pa jo sami enakovredno kreirajo po svojih močeh in se dejavno vključujejo v delo in potek krožka. Tako učenje daje posamezniku zatočišče sorodnosti, svobodo in smisel. Domačnost, ki se skuje, pa spominja na druženje ob domačem kaminu s skodelico čaja.

Hosta je imela letos pet študijskih krožkov. Novo obdobje krožkov se začne v prvih mesecih leta 2020. Krožke vodi za to usposobljena mentorica Andragoškega centra Slovenije Marjeta Šumrada.  Preberi več.