ŠTUDIJSKI KROŽKI so splošno-izobraževalna oblika skupnega učenja odraslih v promociji Andragoškega centra Slovenije in pokroviteljstvu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Tvorijo do 12 udeležencev, ki v sproščenem in prijateljskem duhu skupaj ustvarjajo in rastejo. Udeležence žene zanimanje za določeno vsebino, ki jo sami enakovredno kreirajo po svojih močeh in se dejavno vključujejo v delo in potek krožka.

Tako učenje daje posamezniku zatočišče sorodnosti, svobodo in smisel. Domačnost, ki se skuje, pa spominja na druženje ob domačem kaminu s skodelico čaja in samotnemu pronikanju v čudesa narave.


To sezono smo pripravili troje izobraževanj, ki vas bodo pripravila na spremenjeno delovanje, h kateremu zemlja z vsemi živimi bitji vpije že zelo dolgo. Močno smo zašli in sami od sebe se nismo hoteli zaustaviti. Prisilna zaustavitev je varovalo življenja pred uničenjem in moder je, kdor se mu pusti preoblikovati in svoje staro, neobčutljivo življenje za vselej pusti za seboj.

Ne bojte se! Vse to je nam v pomoč, da bi se lahko preobrazili v živa bitja. Je res vaše staro življenje tako nepogrešljivo, da ga hočete za vsako ceno nazaj? Morda vas za vogalom čaka novo življenje…. ne vem še, kakšno je, a je staro premalo mamljivo, da bi se ga oklepal zgolj iz strahu pred neznanim.


Krožek Pot narave

Zmožnost osebne uglasitve na notranje vodstvo in zaupanje temu, kar nam sporoča, nas vrne na pot narave, naravnosti, avtentičnosti, življenjske harmonije. Ta zmožnost je danost, ki jo zaradi naučenega delovanja znotraj družbenih pravil, po večini spregledamo, ne razumemo več in ne uresničujemo. Cena, ki jo z zatajitvijo notranjega vodstva plačujemo, je neizmerna… je izguba edine Luči, ki nas zmore potegniti na pot prosperitete, sožitja in lepote. Preberi več…

Info Izobraževanje poteka dvakrat mesečno po tri polne ure skupaj 25 ur. Dobimo se osemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev. 

Lokacija. Snežniški gozd

Datumi srečanj: Maja in junija

Cena: Kmalu!


Krožek Mističnost in zdravilnost gozda 

V delu!

Preberi več…

Info Izobraževanje poteka dvakrat mesečno po 3 polne ure, skupaj osemkrat. Skupina sprejme do 12 udeležencev.

Datumi: Poletje 2020!

Lokacija: Snežniški gozd!

Cena: Kmalu!


Krožek Telo Okno priložnosti

V delu!

Preberi več…

INFO Srečevali se bomo dvakrat mesečno po 3 polne ure, skupaj osemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev.

Termini: Kmalu!

Cena: Kmalu!


Foto Hosta

ŠTUDIJSKI KROŽKI 2019 (arhiv). Hosta je imela v letu 2019 pet študijskih krožkov. Novo obdobje krožkov se začne v spomladi leta 2020. Krožke vodi za to usposobljena mentorica Andragoškega centra Slovenije Marjeta Šumrada.  Preberi več.