Foto Hosta ŠK Ekologija duha

ŠTUDIJSKI KROŽKI so brezplačna splošno-izobraževalna oblika skupnega učenja odraslih v promociji Andragoškega centra Slovenije in pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sprejme do 12 udeležencev, ki v sproščenem in prijateljskem duhu skupaj ustvarjajo in rastejo. Udeležence žene zanimanje za določeno vsebino, ki jo sami enakovredno kreirajo po svojih močeh in se dejavno vključujejo v delo in potek krožka.

Tako učenje daje posamezniku zatočišče sorodnosti, svobodo in smisel. Domačnost, ki se skuje, pa spominja na druženje ob odprtem ognju s skodelico čaja in samotnemu pronikanju v čudesa narave. Študijski krožki ACS.

Vprašanja in prijava na telefon ali e-pošto  STIK


Letošnje poletje in jesen smo vam pripravili dvoje brezplačnih študijskih krožkov. Vabljeni k prebiranju in udeležbi. 


Študijski krožek Pot narave

Človekova odtujitev od narave in naravnega se zdi kot odklon, ki smo ga potrebovali, da bi spoznali našo pogojenost z naravo. Ni nas brez nje, zato moramo za preživetje sprejeti njeno pot v svoj način življenja. Kakšna je ta pot nas bo poučil študijski krožek Pot narave, ki je med ljudmi že tisočletja znana kot Daoistična modrost Wu wei, pri nas pa šele na robu planetarnega uničenja pridobiva na svoji veljavi..  Preberi več…

Info: Srečevali se bomo po tri dobre ure od 16h do 19h ali od 17h do 20h (po dogovoru z udeleženci) skupaj 25 ur. Dobimo se sedemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev. 

Lokacija. Snežniški gozd

Termini: PONEDELJKI 27.7.2020   10.8. in 31.8.2020   7.9. in 21.9.2020   5.10 in 11.10.2020 

Cena: Brezplačen.


Študijski krožek Telo Okno priložnosti

Močno prezrta zmožnost človeka je branje in sledenje telesni modrosti. Telo je delo življenja in je po svoji inteligenci na istem nivoju kot vsa narava. Zaradi dolgotrajnega sledenja nenaravnemu načinu razmišljanja in obnašanja, ki je človeku dana od zunaj, ne znamo več prisluškovati lastni dani inteligenci ali pa jo prepišemo z idejami o primernosti, koristnosti, z bojazljivostjo in nezaupanjem v lastno čutenje. Preberi več…

INFO Srečevali se bomo po 3 dobre ure od 16h do 19h ali od 17h do 20h (po dogovoru z udeleženci), skupaj sedemkrat. Skupina sprejme največ 12 udeležencev.

Lokacija: Zaplana nad Vrhniko

Termini: SREDE 15.7. in 29.7.2020    12.8.2020    2.9., 16.9. in 30.9.2020   7.10.2020 

Cena: Brezplačen.


Foto Hosta poletje 2019

ŠTUDIJSKI KROŽKI 2019 (arhiv). Hosta je imela v letu 2019 pet študijskih krožkov. Novo obdobje krožkov se začne v spomladi leta 2020. Krožke vodi za to usposobljena mentorica Andragoškega centra Slovenije Marjeta Šumrada.  Preberi več.


Krožek Mističnost in zdravilnost gozda 

Vemo, da nas gozd oskrbuje z lesom, mahovi in plodovi, vemo, da nas varuje pred mrazom, vročino in vetrovi in vemo, da se v njem radi zadržujemo, ker nas s svojim mirom in svežino okrepi od izčrpanosti vsakdanjih naporov. Redkeje pa v gozdu najdemo dušno zatočišče, tolažbo in pouk. Znamo brati govorico gozda? Se ji pustimo voditi v vsakdanjem ravnanju? Znamo prisluhniti gozdnemu zvenu in ga vpiti vase?  Preberi več…

Info Izobraževanje poteka dvakrat mesečno po 3 polne ure, skupaj osemkrat. Skupina sprejme do 12 udeležencev.

Datumi: IZVEDBA PRESTAVLJENA ZA NEDOLOČEN ČAS! 

Lokacija: Snežniški gozd!

Cena: Brezplačen.