Pridružite se nam pri rednih gozdnih druženjih, sodelujte pri oblikovanju in vzdrževanju gozdnega prostora Hoste. Tekom druženja boste spoznali ali vas to delo notranje vabi. Prešli boste 10 dnevni gozdni odmik, ki vam bo razjasnil vas same in vas opremil z izkušnjo in močjo, ki jo rabite kot vodnik ali skrbnik.

Divjak ni tisti, ki živi v gozdu, ampak tisti, ki gozda ne spoštuje.

Hodi skozenj s spoštovanjem in spoznal boš, da ni gozd tisti, ki je gluh.

MARJETA ŠUMRADA

Od majhne me že privlači svoboda. Najprej sem jo iskala v osvobojenosti od morale, od stvari in ljudi, danes po vseživljenjskem raziskovanju jo nadgrajujem z osvoboditvijo od mene same. Danes z gotovostjo rečem, da je doseči svobodo najtežji podvig, kar jih je, ker moram umreti kot zlaganost in odvisnost, umreti kot podružbljena oseba z imenom in osebno zgodovino. Pot me je vodila po vseh kontinentih in številnih kulturah, najbolj pa me je privlačila prvinskost staroselcev, ki so mi pokazali, da je svoboda izraz samo-uresničenosti in darilo življenja človeku.  Preberi več.


GORDANA ZALAR

Vznemirjata me pojma divjost in prvinskost. Hrepenim po prebuditvi ženske, ki ve, kaj hoče, ki ljubi, ceni in spoštuje, ki je pristna, iskrena, prijazna, privlačna, spoštljiva, ki ima jasna stališča in mnenja, da je pripravljena dajati in zna tudi zahtevati. Dolgo let mi od vsepovsod odzvanja pojem ‘zaupaj življenju’, a sem se zgubljala v vsakodnevnih obveznostih, graditvi doma, skrbi za družino. Mislila sem, da vse to moram in zmorem sama in pri vsem tem izgorela. Nisem doumela tega vodila.  Preberi več.


ARTEA WABRA

Ko sem bila otrok, smo živeli v precej zelenem delu mesta, pa vseeno v mestu. Ves čas me je spremljal precej jasen občutek, da ne spadam tja in skozi okno svoje podstrešne sobice sem se s pogledom sanjavo zatekala h Kamniškim Alpam, na vrtu pa sem se ure in ure igrala ob koreninah dedkove lipe in hrasta.

Tudi med vrstniki se nisem nikoli prav dobro počutila, veljala sem za tisto čudno, zamišljeno, tiho. Nikoli me niso zanimale obleke, ličila, obutev, popularna glasba… . Preberi več.


MANJA VRENKO

Radovednost in nemirni duh sta me v mlajših letih vodila skozi različna delovna področja od učiteljice plavanja, preko administracije v pravni pisarni, organizacije potovanj do podjetništva. Na prelomu desetletja sem se začela zanimati za družbene spremembe in okoljske tematike. Vpisala sem se na enoletni e-študij trajnostnega načrtovanja pri Gaia Education. Ob tem študijo sem spoznavala različna gibanja v Evropi, ki se zavzemajo za pravičnejšo družbo in bolj zdravo okolje, ki so se že povezovala v mednarodne mreže. Aktivno sodelujem v gibanju Global Ecovillage Network in sem ena od ustanoviteljev Zadruge Sončni griči Istre. S skupino prijateljev smo obnovili staro župnišče v Hrvojih, kjer živim skupaj s partnerjem v živahni medgeneracijski skupnosti 10 oseb.

V Društvu Sončni grič, skrbim za koordinacijo Erasmus+ programov, prostovoljstva in mladinskih izmenjav ter pomagam pri organizaciji delavnic in izobraževanj na temo trajnosti.