Pridružite se nam pri rednih gozdnih druženjih, sodelujte pri oblikovanju in vzdrževanju gozdnega prostora Hoste. Tekom druženja boste spoznali ali vas to delo notranje vabi. Prešli boste 10 dnevni gozdni odmik, ki vam bo razjasnil vas same in vas opremil z izkušnjo in močjo, ki jo rabite kot vodnik ali skrbnik.

Divjak ni tisti, ki živi v gozdu, ampak tisti, ki gozda ne spoštuje.

Hodi skozenj s spoštovanjem in spoznal boš, da ni gozd tisti, ki je gluh.

MARJETA ŠUMRADA

Od majhne me že privlači svoboda. Najprej sem jo iskala v osvobojenosti od morale, od stvari in ljudi, danes po vseživljenjskem raziskovanju jo nadgrajujem z osvoboditvijo od mene same. Danes z gotovostjo rečem, da je doseči svobodo najtežji podvig, kar jih je, ker moram umreti kot zlaganost in odvisnost, umreti kot podružbljena oseba z imenom in osebno zgodovino. Pot me je vodila po vseh kontinentih in številnih kulturah, najbolj pa me je privlačila prvinskost staroselcev, ki so mi pokazali, da je svoboda izraz samo-uresničenosti in darilo življenja človeku.  Preberi več.


ARTEA WABRA

Ko sem bila otrok, smo živeli v precej zelenem delu mesta, pa vseeno v mestu. Ves čas me je spremljal precej jasen občutek, da ne spadam tja in skozi okno svoje podstrešne sobice sem se s pogledom sanjavo zatekala h Kamniškim Alpam, na vrtu pa sem se ure in ure igrala ob koreninah dedkove lipe in hrasta.

Tudi med vrstniki se nisem nikoli prav dobro počutila, veljala sem za tisto čudno, zamišljeno, tiho. Nikoli me niso zanimale obleke, ličila, obutev, popularna glasba… . Preberi več.