Podkast Hostarka

Hostarka (Anchor)

Če se vam zdi, da za najboljše stvari nimate časa in vam marsikateri biseri, s katerimi Veter življenja trka na vaše srce, uidejo v območje ‘pomanjkanja časa’, bo za vas morda podkast Hostarka ravno tisto, kar potrebujete.

Med vašim sprehodom, pred počitkom ali med meditacijo, vedno pa v tišini vašega srca, prisluhnite kapljicam Hostarke, ki so odmev vaše prvinskosti in svobode.  Marjeta Šumrada  (Prva objava 22.10.2022)Hostarka

Vaša gostiteljica je že kot mlado dekle odhajalo v gozd, namesto v lokale, kinodvorane in zabavišča mestnega sveta. To jo je odmaknilo od mentalitete, v katero se ujame malo-da-ne slehernik. Že zgodaj je naletela na osvobojene prvinske ljudi, ki so jo prepričali, da je svoboda dosegljiva vsakomur. Podkast Hostarka je vabilo vaši svojskosti, da si upa na plan…, da jo zven svobodo spomni nase.


Najboljši način za poslušanje podkasta je skozi meditativen um, po možnosti v naravi. Zavestno spustimo zadeve vsakdana k počitku, izstopimo iz svojih vlog in si dovolimo razprostreti krila. Potem kapljice padejo blagodejno kot rosa na plodna tla, ki bi se, sicer v vrvežu vsakdana, izgubila. Morda je bilo do sedaj videnje privilegij izbrancev, danes je darilo za vse.


Serije kapljic na isto temo je priporočljivo poslušati po vrsti, ker se poglabljajo, širijo in vodijo do razumevanja veliko lažje, kot če začnete pri zadnji, jih izpuščate ali poslušate v naključnem vrstnem redu. Nekatere teme so tako obsežne, da natezajo vašo zavest do kraja in je veliko, če zbrano sledite enemu zalogaju naenkrat. Na Spotify strani si lahko uredite seznam in celotno serijo poslušate kot en dogodek, za to je potrebno veliko zbranosti in miru. Naj kapljice padejo na plodna tla vaše srčnosti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: