Ljudje današnjega časa smo potomci osvajalca, vojščaka in prezrte ženskosti, dodatka moškemu. Oropani ponotranjenosti, postanemo brezčutne osvajalske kreature, katerega sledovi krojijo naš današnji svet. Vsi plačujemo energijski davek preteklih zmot in prevar. Bojišče je postalo vsako področje našega udejstvovanja; družina, posel, politika, šport. Pričamo najhujši stopnji vladavine moškosti na Zemlji. Vladavino moškosti, pozunanjenega vidika vladavine, ki ne izvira iz zvestobe sebi, temveč intelektualnim in materialnim interesom, lahko pooseblja tudi ženska.

Gozdni odmik nudi uvid v duhovno kastracijo, ki nas je drago stala. Odmik je globoko preobrazbena izkušnja, ki voljnemu udeležencu vrne dostojanstvo ljubeče vladavine in lastne, samonikle ustvarjalnosti. To je poziv ljubečim dušam, da vstopijo v lastno svetlobo, vodijo z zgledom in ljubečo pozornostjo… predvsem pa postanejo Živa Umetnina, ki se spomni svoje božanske moči.

Odmik se mora zgoditi v naravi. Iti morate ven iz svojega majhnega sveta, kjer lahko doživite nekaj straho-spoštljivega, nekaj, kar vas presega. Preobrazba se začne z uvidom v Inteligenco in Red vesoljne mogočnosti, v popolno ravnovesja narave in v vašo vpetost v to Brezhibnost. S telesom morate doumeti, da niste sami, in da vsako vaše dejanje soustvarja Celoto: ‘Sem središče svojega sveta’ mora nadomestiti ‘ne gre se zame’.

Staroselska gozdna preizkušnja je trajala več mesecev. Danes smo energijsko osiromašeni in si lahko vzamete največ nekaj dni za prizivanje moči, če imate željo po tem v prvi vrsti. Tudi za to je potrebna moč. Starost, v kater nekdo zasliši klic po globoki razjasnitvi samega sebe, je najpogosteje med 35 in 65 leti, potem, ko je že ljubil, že izgubil, že videl svet, že spoznal človeško naravo in že okusil grenkobo površnega, vase-zatopljenega pogleda na svet.

Gozdni odmik je najučinkovitejša pot preraščanja ozkost zavesti odraslega človeka, gotovo pa najbolj prezrto zdravilo za najglobje vzroke naših stisk in tegob.


Gozdni odmik – Iz vsebine

Več dnevni gozdni odmik sprejme majhno število udeležencev, da je intenzivnost procesa poosebljena za vsakega posebej. Vse dni preživite v gozdu v najpreprostejšem možnem udobju, v zimskem času v gozdni koči. Ta čas nimate stika s svetom svojega vsakdana, oddate izključen telefon in avtomobilske ključe in se popolnoma prepustite procesu. Za odrasle nad (16) 18 let.

Pričujoča vsebina dogajanja je okvirna. Poudarki so predvsem na notranji proces. Ne bojte se ničesar, Življenje vas ljubi bolj kot si lahko predstavljate:

1. – 3. dan: Priprava praga zavesti

Prve tri dni preživite v samoti, tišini, hoji in prisluškovanju. Ta čas je potreben za premik običajne zavesti v zvišano pričujočo zavest, v kateri postanete dovzetni za uk, za novosti. Pomemben začetek gozdnega odmika, ki v vas ustvari notranjo čistost ali manevrski prostor za prerazporejanje moči. Energijsko dejstvo je, da energije ne morete povečati ali zmanjšati, lahko jo le prerazporejate, kaj boste dali v prvi in kaj v zadnji plan. Moč, ki ste jo potrebovali za vzdrževanje zadev vsakdana, se zdaj sprosti in dovoljuje spontane uvide, ki pomirjajo miselno aktivnost. Z nastopom gozdnega odmika vstopite v celostno čiščenje, ki pomladi in prenovi telo, čustvovanje in kvaliteto uma ter povzroči močan sunek moči.

4. – nn. dan: Prerazporejanje moči

Manjko mladostnih razjasnitev glede osnovnih življenjskih vprašanj ustvarja v vas zmedo, ki jo poskuše nadomestiti z rešitvami, pogosto podedovanimi od vzorcev družine in okolja, ki vam niso lastna. Zaradi zmede se ozirate navzven in zunaj sebe išče načine, kako bi lahko bili koristni, spoštovani, ustvarjalni, v pomoč. Čas gozdnega odmika po dosegu praga zavesti je namenjen prepoznavanju lastnega od tujega. Gre za t.i. prerazporejanje moči ali čiščenje območja prve pozornosti. Tukaj se morete ponovno najti ali vsaj vstopiti v proces odkrivanja sebe in svojih notranjih lepot. Odmik vam daje poguma in gotovosti, da jih upati zaživeti in vsaka zaživeta iskrenost vam poveča sijaj v očeh. Izjemno ganljiva točka preobrazbe, ki vas osamosvaja v vsakem oziru.

Ta del gozdnega odmika urite, če želite, v disciplini nad telesom, mislimi in čustvi. Spoznate, kaj vam jemlje največ  moči in kako lahko v nadalje varčujete z močjo. Začenjate razumeti sami sebe in prevzemati odgovornost nad svojim položajem. V vas se izgrajuje veličina, ki raste iz ponižnosti do Življenja in dostojanstva pred ljudmi. Ves čas se urite v treningih, veščinah in spretnostih mistika ali človeka moči, ki ga stapljajo z modrostjo telesa. Večkrat preidete (če želite) obred šamanske očiščevalne potilnice. Vzdržite se prekomernosti v prehranjevanju, mišljenju in govorjenju, nekoristnim opravkom in nezdravemu odzivanju na življenjske dogodke.

Gozd bo opravil z veliko telesnega, čustvenega in vedenjskega balasta, ki vam ni dovoljeval uzreti lastne veličine, za katero se vam ni treba truditi. To je vaša božja zapuščina! Zdaj ste znova rojeni kot svetlobno bitje in ste Človek, ki je privolil v ljubezen in zmagal. Zdaj vas nihče ne pripravi do samo-zatajitve, v kateri bi nasprotovali življenju v sebi, ki vas hoče ljubeče.

Zadnji. dan: Rekapitulacija / Podoživljanje

Prenos uvidov na raven zavesti skozi neformalen bojevniški pogovor, ob ognju in pod drevesi, v katerem se jasnost razumevanja utrdi in prenese v svet vsakdana. Vsak gozdni odmik poveča nivo osebne moči.

Nazaj na Doživite gozd