Najpomembnejši začetek doživljanja gozda je prekinitev zveznosti vsakdanje rutine. Mogočnosti, širine in svobode ne moremo doživeti v mestu ali hiši. Samo narava zmore vzbuditi občutek nečesa večjega od nas in nas prežeti s spoštovanjem. To je veličina življenja, ki je ne moremo nadvladati in ji ukazovati.

Drug temelj doživljanja gozda je biti v njem dolgo časa v tišini in samoti. Tišina in samota sta gradnika preobrazbe, ustvarjata notranjo praznino, da se pozornost sedanjega trenutka lahko zbudi v nas. Šele zdaj opazimo vzorce življenja, opazimo notranje življenje gozda, vedenje živali, plesa svetlobe in senc, svoje mišljenjsko-vedenjske vzorce in tako počasi proniknemo v samo dinamiko življenja, ki nas nemudoma navdihne z mogočnostjo in vpetostjo v nekaj izjemnega. To je edini in celoten smisel doživljanja gozda. Je nauk, ki nam ga predajajo vsi velikani duha. Duh, ki se rodi iz doživljanja gozda, je da pripadamo življenju in da smo ljubljeni sami po sebi. To je dovolj, a to moramo doživeti. Nego, s katero nas življenje neprenehoma obsipava, moramo doživeti s trebuhom in z vsakim vlaknom telesa brez ene same misli.

Hvala Življenje, da živim! Hvala, da živim kot človek! Biti človek je največ, kar sem lahko, vseeno pa sem le senca Tebe.

Ogrni me z gozdom kot s perutmi in me prebudi v božanski podobnosti tebi.

Ne skrivam lepote in ne sramujem se moči, brez zadrževanja se izlivam na vse.

Prosim za to Moč, za to Svobodo iz hvaležnosti do prvega, ki jo je izživel zame.

Doživite gozd

Gozdni odmik Zima 2020 Od 25.12.2020 do 2.1.2021 pripravljamo 9 dnevni gozdni odmik na tihi lokaciji idrijskega gozda. Ne zamudite te izjemne priložnosti starodavnega zdravljenja vseh vrst človekovih tegob.Gozdni odmik za mlade V poletju 2020 smo vam pripravili gozdni odmik za mlade. od 17. do 25. julija.

Starost: od 7 do 15 let

Trajanje: 9 dni


Gozdni odmik Poletje 2020

Termin: 19. do 28. avgusta 

Trajanje: 10 dni

INFO za več informacij in prijavo STIK


Ko hodim po svojih vsakdanjih opravkih, se spominjam svojega gozdnega doma, ki me vabi v svoje prisotno in tiho naročje.

Njegova vrata so vedno odprta.


KOLEDAR DOGODKOV POLETJE 2020 DOMAČA STRAN HOSTE

VPRAŠANJA IN PRIJAVA STIK