Najpomembnejši začetek doživljanja gozda je prekinitev zveznosti vsakdanje rutine. Mogočnosti, širine in svobode ne moremo doživeti v mestu ali hiši. Samo narava zmore vzbuditi občutek nečesa večjega od nas in nas prežeti s spoštovanjem. To je veličina življenja, ki je ne moremo nadvladati in ji ukazovati.

Drug temelj doživljanja gozda je biti v njem dolgo časa v tišini in samoti. Tišina in samota sta gradnika preobrazbe, ustvarjata notranjo praznino, da se pozornost sedanjega trenutka lahko zbudi v nas. Šele zdaj opazimo vzorce življenja, opazimo notranje življenje gozda, vedenje živali, plesa svetlobe in senc, svoje mišljenjsko-vedenjske vzorce in tako počasi proniknemo v samo dinamiko življenja, ki nas nemudoma navdihne z mogočnostjo in vpetostjo v nekaj izjemnega. To je edini in celoten smisel doživljanja gozda. Je nauk, ki nam ga predajajo vsi velikani duha. Duh, ki se rodi iz doživljanja gozda, je da pripadamo življenju in da smo ljubljeni sami po sebi. To je dovolj, a to moramo doživeti. Nego, s katero nas življenje neprenehoma obsipava, moramo doživeti s trebuhom in z vsakim vlaknom telesa brez ene same misli.

Hvala Življenje, da živim! Hvala, da živim kot človek! Biti človek je največ, kar sem lahko, vseeno pa sem le senca Tebe.

Ogrni me z gozdom kot s perutmi in me prebudi v božanski podobnosti tebi.

Ne skrivam lepote in ne sramujem se moči, brez zadrževanja se izlivam na vse.

Prosim za to Moč, za to Svobodo iz hvaležnosti do prvega, ki jo je izživel zame.

Doživite gozd

Gozdni dan za mlade

Čez poletje vabljeni mladi na dan v gozdu s svojimi gozdnimi prijatelji, čudenju skrivnostim gozda, prisluškovanju krotkim živalim, kurjenju ognja in pečenju dišečih ognjenih jedi, igranju gozdnih iger, preživljanju bojevniških preizkušenj in še veliko vabljivega . . Preberi več…


Zimski gozdni odmik odrasli januar 2023

Vesela najavljam zimski odmik, po katerem ste mnogi spraševali, od 20. do 28. januarja 2023. Nameravamo v zaledje odmaknjene lokacije v zimovalno udobje gozdnega bivališča in se umakniti od posvetnega vrveža v zdravljenje, celjenje in osebno krepitev.

Odmik sprejme omejeno število ljudi, da ne presežemo spalne kvote, butičnega vzdušja in intimnega odnosa med seboj. Odmik je zrelostna preizkušnja, prilagodljiva glede na potrebe, želje in zmožnosti udeleženca. Prijave ODPRTE! Preberi več….

Ko hodim po svojih vsakdanjih opravkih, se spominjam svojega gozdnega doma, ki me vabi v svoje tiho naročje.

Njegova vrata so vedno odprta.

KOLEDAR DOGODKOV POMLAD POLETJE 2022 DOMAČA STRAN HOSTE

VPRAŠANJA IN PRIJAVA

(Če povezava ne dela, kopirajte ta naslov: info@solahosta.com)