Zimski gozdni odmik bo na samotni gozdni lokaciji blizu Žalca od 20.1. do 28.1.2023. Prihod prvega dne popoldan, odhod zadnji dan dopoldan, Odmik je 7 polnih dni, v katerem nimate stika s svojim svetom in ljudmi. 

Namera vsakega odmika je individualna, vsakega pokliče iz svojega razloga, gotovo pa nas vse povezuje točka skupnega razvoja, na katerem se nahajamo vsi danes živeči, ki nas neutrudno vabi k ljubezni, slogi in miru.


Na odmiku ni programa, vse se odvija spontano in kot nam narekuje trenutna situacija. Lahko se odvije tudi v 7-dnevno osamitev, kakor bomo sproti vodeni. To je okvirna predstavitev in preverjena praksa preboja zavesti:

1 Prvi celoten dan popoldan pridemo na odmik in preostanek dneva posvetimo, spoznanstvu, naravnavi na odmik in oblikovanju procesa zorenja za vsakega posebej.

2 3 4 Tridnevni celosten počitek in priprava praga zavesti (beri Gozdni odmik MoškoŽensko.) Vsak si bo lahko kuril ogenj, pohajal po gozdu, poslušal žuborenje vode in se globoko sproščal. Četrtega dne popoldan prvi skupni ogenj in urjenja.

5 6 7, 8 Začetek prehranjevanja, prosti dnevi za kontemplacijo, ponotranjanje večernih urjenj in drugo, osmi/.dan pred mrakom podoživljanje.

9 Počasno pospravljanje, zadnji obhodi narave, slovo in odhod.


Prehrana: Pred odhodom se posetujem z vsakim posebej. Načeloma pa potrebujete nekaj hrane po svojem okusu za 5 dni, ki jo v zabojčku prinese vsak zase. Dodana bo skupni hrani v kuhinji in izmenično v kuhi prostovoljnih udeležencev. Zabojček ne bi smel presegati 30 eur. Obredna hrana in pijača je vključena v ceni.

S seboj: Čim manj vsega. Izjemna osvoboditev vas bo prevzela, ko boste prišli na daljši odmik le z eno majhno malho s pižamo, spodnjicami in zobno ščetko.

Najbolj nujna oblačila, kapa, rokavice, šal, blazina za sedenje na prostem, kozmetika, osebne stvari.

2 ali več debelih dek (štrapac za ven)

Copati ali debele nogavice za v brunarico.

Rokovnik in pisalo!!!

Suhe dišavnice za na ogenj (če jih imate in želite blagoslavljat obred)

Glasbilo: boben, flavta, orglice, dromlica, kitara, saksafon idr.

Zimske vrtne rokavice, morda klešče, zložljiva žaga ali sekirca, pipec ipd. po želji.

Ne nosite s seboj nobenega čtiva. Za to bo poskrbljeno v ‘domači knjižnici’.


Cena: 790,00 eur na TTR Hoste. Možno plačilo na dva ali tri obroke. Gotovina 690,00 eur. Prijave odprte! 

Prijavite se s spodnjo Prijavni izjavo, ki jo izpolnite na računalnik ali na roke in jo poskenirano ali fotografirano pošljete na info@solahosta.com.