Ponižnost – Vrelec v puščavi (5/8)

Ponižnost žrtvuje aroganco uma, da bi lahko vstopila v življenje, ki biva, čuti, neguje in vključuje in ne misli, ne otopeva, ne ruši in ne ločuje. Kot skrbni ljudje, kot inteligentni ljudje, kot ljudje obilja in prostega časa se pogosto vedemo, kot da nam je težko in celo neznosno živeti, a Slovenci skupaj z glavnino zahodnega sveta sodimo v elito ‘dobrega življenja’. ¾ svetovne populacije živi pod minimalnimi življenjskimi pogoji, v vojnem območju, v človeško povzročenih katastrofah, v vsakršnem pomanjkanju, v nasilju dobičkarstva, koristoljubnosti, v nerazumnih izkoriščevalskih pogojih korporacij in vlad…, obubožani, prevarani, izkoriščani, podhranjeni, pohojeni, odrinjeni na rob obstoja.

To je ena bolj prezrtih danosti razvajenega ‘razvitega’ sveta, ki bi namesto v polnjenje glave z neumnostmi in njihovim izmetavanjem, svoje napore že zdavnaj lahko obrnil v ponotranjenje, postal gospodar svojih misli, čutov in duhovnih mehanizmov… in nehal s svojim nemirom ubogati samovšečno, neobčutljivo in nenasitno aroganco uma.

Pot, ki jo osvetljujemo, se dotika vaše avtentičnosti, drega vanjo, da bi se zdramila iz uspavanosti, se prerinila skozi saje zamegljene misli in si utrla pot v uresničitev kot vrelec v puščavi. Ta pot nima metode, nima načrta, nima programa…, nikamor se ne morete prijaviti in se podpisati kot pod nekakšno peticijo, ni nikakršnega certifikata, ki ga po plačilu 1.500,00 eur pridobite v dokaz iniciacije na ‘višjo’ raven zavedanja. Nič od tega ni v resničnosti življenja, ki presega vse človeške koncepte in kategorije. Razen življenja, ni drugega Gu-ruja, ki bi vam zmogel razpršiti temo… in še ta le takrat, kadar sami privolite v to. 

Sledi:

Človeški svet – Beg pred silovitostjo življenja (6/8)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: