Iz gozdnega odmika 2020

Že pomladna karantena in dogodki minulega leta so najavljali močne preboje na letošnjem 10-dnevnem odmiku. Odziv nanj je bil velik in vsem ni uspelo priti zraven. Z gotovostjo rečem, da je bila zasedba najboljša možna, kar sem začutila že ob prvem obisku pri vseh udeleženih tik pred začetkom 3 dnevnega postenja od hrane, družbe, govora in vsakdanjih opravil.

Še nikoli nisem tako izrazito opazila, kako malo imam kot skrbnica pri tem, kakšen je odmik. Največ vpliva imam z osebno močjo, ki je rezultat vseživljenjskega dela, ki privabi podobno, veliko manj z samim ‘vodenjem’, ki je bolj kot to jadranje med bolj ali manj razburkanimi valovi, ki jih predstavljajo udeleženci.

Vsak je s seboj prinesel sebe in svoje, nekateri bolj drugi manj razburkani, vsi pa osebno angažirani za razjasnitve in ozdravitve. To slednje je naredilo, da so vsi vzdržali postenje in osamo in vsak je dobil najmanj eno ‘veliko darilo’… nekdo je potreboval moč in tišino za žalovanje, drugi za okrevanje po težki bolezni, tretji za razjasnitve po nedavnih spremembah in iskanju bolj lastnih poti… drugi za uvid v lastne zanke nezavednega obnašanja, ki obolevajo in držijo v stagnaciji..


Odmik je bil popoln od prvega trenutka do zadnjega. Popolnost je zame dovoljevanje stvarem, da se godijo same-od-sebe, ne da bi se vanje vmešavala s svojimi obeti, načrti in mnenji. Kot skrbnici mi je to vedno v izziv, da sem gibka pri tem ‘jadranju’ skozi vzvalovano, da ne rečem razburkano morje, ki ga krojijo ne le udeleženci, temveč celotna človeška matrica in vesoljna gibanja. Nadaljuj z branjem…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: