Sonaravnost na Sončnem griču

Študijska krožka Sonaravna kultura bivanja v teoriji in praksi, ki ga Hosta in Sončni grič organizirata v sodelovanju z Andragoškim centrom in Ministrstvom za izobraževanje se bliža sklepnemu srečanju. Še pred njim smo krožek predstavili na dnevu Trajnostnih vasi, ki se je letos godil ravno na Sončnem griču, jutri 24.9. ob 17h pa se bomo s svojim delom v sliki in besedi podrobneje predstavili v Rotundi Koper.

Letošnji dogodek Trajnosti je bil izjemno pozitiven, kljub temu, da se sonaravnost pri nas srečuje z nemalo ovirami. Duh naravnosti se je prebudil in vse več ljudi se odloča za življenjski slog, ki odseva to notranjo držo. Naravnost je uresničeno hrepenenje bitja, ki v pogojih, v katerih deluje, zahteva nemalo poguma, iznajdljivosti, trpežnosti, vztrajnosti in sodelovanja, vse temeljne lastnosti živih. Morda je iz točke, na kateri smo, naravnost najtežja pot, za katero se lahko odločimo, a vsakdo, ki je stopil na njo pove, da bi kljub vsem težavam, bolečinam in izzivom, ponovno izbral to pot.

Gre za nenadomestljivo resničnost, ki jo iskrenost do najintimnejšega pušča za seboj. Takrat, ko smo naravni, smo resnični, tako vsak trenutek postane pomenljiv in poln, mi pa se počutimo izpolnjeni, zdravi in sijoči, brez sence bolnih potreb in lažnih uteh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: