Oko gozdnega človeka

Kako gleda na trenutno situacijo nekdo, ki veliko časa preživi v gozdu in ni do vratu pomočen v človeško dramo, medijsko bombandiranje in propagandno posiljevanje konceptov, idej, doktrin? Ne veš, dokler vsak dan veliko časa ne preživiš v gozdu z zavestjo, kaj je človeška misel in njegov svet.

Človeški svet te potrebuje zase, ne bo te spustil iz svojih lovk in ne bo ti dovolil razdalje, iz katere bi ga lahko prepoznal v tem, kar je. Zato te mora zaposliti, te premamiti z užitki, akcijami in nagradami, ti vcepiti misel, kako pomembno se je ukvarjati z njim, te prepričati, da ti lahko pomaga, kadar si v stiski, da boš pozornost neprenehoma držal na njem in ga zalival s pozornostjo, preko katere iz tebe odteka dragocena življenjska sila, ki ga hrani in vzdržuje.

Ali je mogoče ostati čist znotraj tako močne miselne indoktrinacije? Ali svoboda obstaja? In če, kako pridem do nje in kaj to pomeni zame? Kaj je bolezen, ki jo pozna le sodobni svet? Ali se ji lahko izognem? Ali je nad človekom še druga avtoriteta, ki jo presega in kako jo prepoznam in poslušam? Ali se lahko pomirim s seboj in z vsem, kar je, ne da bi pri tem hinavil?

Ta četrtek v Knjižnici Vrhnika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: