Na Miklavževo z otroci v gozd

Novembrsko deževje gre h koncu in kmalu nam bo spet posijalo sonce in nas zvabilo v naravo. Na Miklavževo soboto 7. decembra od 10h na našem placu na Sv. Trojici na Vrhniki do 15h (morda kaj dlje) Gozdna šola Hosta v sodelovanju z rezbarjem in oblikovalcem lesa Borisom in svojo ekipo  pripravlja posebno dogodivščino, h kateri vabim starše, da se pridružijo ustvarjanju posebnega dogodka za naše mlade.

Pobuda staršem: Gozdno dogodivščino bomo začeli z iskanjem daril, ki bi jih starši za svoje otroke pripravili dan prej in nam jih prinesli, da jih lahko pravočasno skrijemo in izdelamo zemljevide, s katerimi bodo otroci poiskali svoje darilo. Iskanje darila terja poznavanje smeri neba, osnovno orientacijo in samostojno reševanje težav.

Izdelava svojega darila: V tem času bomo pripravili vse potrebno, da otrok lahko s pred pripravljenimi lesenimi elementi izdela svoje darilo, ki ga bo odnesel s seboj. Otrok se bo seznanil z osnovami rezbarjenja, lastnostmi posameznih vrst lesa in rabo orodja.

V času kosila si bo otrok sam pripravil ognjeno kosilo, ki ga pripravimo in prinesemo mi, po želji pa lahko otrok prinese hrano s seboj. Po kosilu gozdne igre ali dokončanje izdelka.

Skrbnik celodnevnega dogodka je ekipa Hoste: Gordana, Gregor, Marjeta in drugi ter rezbar Boris.

Prijave na email ali telefon 031 481 014. Ob prijavi boste izvedeli, kaj naj ima otrok še s seboj.

Cena za cel dan je ista kot za druge gozdne dni z otroci: 15 eur za člane in 20 za nečlane Hoste + 5 eur za prehrano (če jo ima otrok s seboj naj jo bo dovolj za hladno malico, toplo kosilo z žara in prigrizke, ki jih lahko vzame kadarkoli s skupne mize)

Prisrčno vabljeni k razveseljevanju otrok, vreme bo lepo in upam na snidenje, Marjeta Šumrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: