Študijski krožek Pot narave

Študijski krožek je brezplačna oblika izobraževanja odraslih, ki ga vodi Gozdna šola Hosta s podporo Andragoškega centra Slovenije in Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport. Potekal bo sedemkrat po dobre tri ure v snežniškem gozdu z zaključnim javnim srečanjem v parku gradu Snežnik.

Namen krožka je spoznati osnovne ‘značajske poteze’ narave in jih poosebiti tako, da zaživimo obzirnost in hvaležnost do lastnega življenja in do življenja narave. Zakaj bi kdo hotel Pot narave v svojem obnašanju? Ker je to naša najbolj prava pot, ki vodi do zdravja, jasnosti, razumevanja in osebnega žara, kakršnega še vedno pooseblja vsa narava.

Ljudje smo se pozabili v svoji naravnosti, vendar kdor jo hoče, jo zase lahko ponovno zaživi, s tem pa osmisli svoje življenje in življenje vseh, ki jih ljubi. Danes stojimo na prelomnici, ko narava ne zmore več tolerirati človekovega poseganja vanjo in se bo človek moral obrniti v njeno smer ali pa ga več ne bo. Prisrčno vabljeni ljubitelji narave in naravnega ter vsi, ki bi radi naravnost zaživeli v svojem vsakdanu. Še posebej zaželeni vsi, ki vam je preprostost domača in vam je narava najboljša učilnica.

S seboj razen dobre volje, odprtih oči in voljnega duha ne potrebujete drugega. Med gozdnimi sprehodi in potapljanjem v fenomene narave se bomo podali na najbolj hvaležno potovanje in jo zaključili z domačim prigrizkom in druženjem pod snežniškim nebom.

Termini: 27.7.2020 10. in 31.8.2020 7. in 21.9.2020 5. in 12.10.2020 od 17h do 20h

Prijave in vprašanja: 031 481 014 Marjeta Šumrada info@solahosta.com https://solahosta.com/izobrazevanje/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: