Kdaj ste pripravljeni na višje bivanje?

Ali kdaj ste pripravljeni na višji bivanje, na soočenje s samimi seboj, z resnico, ali kdaj ste pripravljeni na razodetje, na razsvetljenje, na nebovzetje, na energijsko dvigovanje…., karkoli, vse to opisuje stanje zavesti, ki se je prerinilo skozi ozko okno zemeljskega uma.

Pripravljeni ste takrat, ko ste jo (ko ste se) sposobni prenest brez burne čustvene drame. Če vas v slabo voljo in jezo spravi že jutro brez vsakdanje rutine, slabo vreme na dan izleta, neka vsakdanja banalnost, neroden pripetljaj, izid volitev itd., kako se boste odzvali na dejstva, ki so nam jih dolgo prikrivali, pa so težje prebavljiva, kot vse vaše dosedanje zoprnosti skupaj? Boste resnico (in sebe) zavrnili le zaradi svoje lenobe, iz katere ste prešibki, prelažerni, prezavaljeni, da bi jo prenesli? Nikomur ne privoščim te usode.

Vidite, vsak sam določa, kdaj je dozorel za ‘razsvetljenje’. Če se zanemarjate, če so vam zadeve tega sveta bolj pomembne od notranje kvalitete miru in jasnosti, če se ne negujete v čisti misli in sladkem čustvovanju, če se ne urite v vzdrževanju splošne notranje čistine, prav tako kot si dnevno umivate obraz, roke in zobe, zavirate splošen preporod človeštva, ne samo svojega. Pomanjkanje interesa za nego osebne moči je sebično.

Urite se in ostajajte urni, Marjeta Šumrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: