Pesem gozda 5 – Nadzorovana norost // The song of the forest 5

3.

Ko krošnja v vetru trepeta,

gozd svojo nežno pesem šepeta,

prijazno se smehlja,

se z dušo tvojo poigra.

Ko še v megli jutranji sonce nje sivino

v svetleče žarke spremeni.

Glej – deblo ob deblu stoji.

Glej – tam stoje darovalci duhovnih moči!

Z zadnjo kitico Bojanine pesmi vstopam v zadnji del pesmi Gozda, ker nekje moram potegniti črto, čeprav je gozd in njegova pesem vse, kar navdihuje Hosto po njenem delovanju. Gozd vam bo tiho svojo pesem pel skozi vse kapljice, delavnice, gozdne urice in odmike, ki jih pripravljamo za vas in za mlade.

Kot verjetno spoznavate, me gozd ne zanima kot stvar, kakšna drevesa v njem rastejo, koliko so stara in kako gosto so vsak-k-sebi, še manj me zanimajo posekana, kakšno strukturo lesa imajo in kako trdo ali mehko je, za katere reči je primerno in drugo, za kar je podrto drevo lahko uporabno, kolikšen dobiček mi prinaša, koliko je vreden teren, na katerem raste…., še govorim težko o tem…, in boleče čakam trenutek, ko bomo ljudje nehali graditi svojo slavo na račun uničenega Življenja. Vedno me je zanimal le skozi doživljanje, kako se počutim, kadar sem v njem in kaj v meni drami.

Gozd je območje visoke zavesti, je najmočnejši in nenadomestljiv pobudnik uspavane človekove zavesti. Njegova pesem bi nas mogla ganiti do dna duše, saj pod našo roko dnevno iztrebimo za vč kot 15 Slovenji veliko gozdno območje zato, da na njegovo mesto postavimo beton, asfalt, pločevino in železo ali pa gensko spremenjene monokulture…. medtem ko je vseh dreveščkov na Zemlji le še za dober 1% nekdanjega gozdnega obilja, drevesni orjaki pa so le še spomeniki in atrakcija. Mi pa še vedno sekamo, zidamo, zalivamo z betonom… kot uročeni in še ponosni smo na svoje dosežke, stolpnice, betonske kletke, ki jih vrednotimo noro več kot naravo, ki je prej tiho in razveseljivo bivala tam.

Stanje gozdov na Zemlji natančno odseva stanje človekove duše. Ljudje najpogosteje gozd povezujejo s funkcijo dihanja kot nekakšnih Zemeljskih pljuč, a globji in celovitejši pomen gozda je prav v zrcaljenju narave duše. Kadar je gozd prvinski, s človeško roko nedotaknjen, takrat predstavlja gozdni original, ki v vseh podrobnostih odbleskuje naravo duše, kakršna je preden posežemo vanjo neprebujeni v tem zavedanju: neukročena, skrivnostna, bujna, čudovita, plodna, ubrana z ritmom Življenja, zdrava, blagodejna, navdihujoča, zveneča, dišeča in nadaljevala bi lahko po nepreštevnih visokih kvalitetah organskega Življenja.

Enako kot pragozdovi je tudi človekova duša čisti obraz svetlobnega Vira,

iz katerega izhaja… popolna, neopisljivo lepa, iz-sebe izvirajoča, samostojna,

ki pomnožuje in prerašča izvirne lepote organskega Življenja.

Vsaka dušna stvaritev je Živa, kakršna je sama, njena dela jemljejo dih, dvigujejo duha, poživljajo vzdušje, vabijo k molčečem občudovanju

in k navdihovanju za še druge, nenadkriljivo lepe, Žive stvaritve,

ki znova netijo najvišje v nas in tako energijo iz zaciklanostii v ponavljajočo mehansko mrtvost, speljemo v dvigajočo se spiralno rast Živih.

Po nebesih brezmejne lahkosti bivanja,ki se je zajedla vame na gozdnem odmiku in ki, sem prepričana, nam je bila izvirno namenjena, sem morala znova v človeški svet, ki sem ga že pred gozdnim tihotenjem dojemala tuje in nasilno, zdaj pa me je skoraj zadavilo ob misli, da moram nazaj. Vendar je bilo nekaj bistveno drugače, imela sem doživetje odmaknjenosti, ki mi je nudilo pravo perspektivo, ki jo prej nisem imela, zato se vanj nisem vrnila več kot ‘stanovalka’, temveč bolj kot odmaknjena opazovalka, ki je njegov lažni lesk ni mogel več prevarati k sodelovanju.

Tako sem skozi desetletja objektivnega opazovanja spoznala, da je družbeni red in ritem namerno ukrojen tako, da mi ne dovoli Miru. Njegovo poslanstvo je izumiti nešteto trikov in slepil, da bi me iz Miru metal. Na meni je, ali se mu pustim ali ne, s tem pa sama sebi določam usodo energijske svobode ali jetništva.

O tem, zakaj nekdo noče Življenja, sem že govorila, a večina nas, ki se sicer obnašamo kot da Ga nočemo, ga v resnici hočemo, le prevarani smo v nasprotno in zaradi dolgotrajnega zadrževanja na neživljenjskih območjih, smo oslabeli. Vendar to ne sme biti izgovor za ljubeče, kajti nikogar ni, ki vas bo rešil.

Vi ste bog v pozabljenju, ste svobodno bitje, ki pristaja na jetništvo in le vi sami lahko izberete drugače, šibki, prevarani, zlorabljeni, izžeti, zgarani, do fundamenta uničeni, ne igra vloge, vsi smo na istem… zdaj je čas za smele poteze in za potisk zadnjih moči, da se vsak sam izvleče iz neugodnega položaja. Pomagamo si lahko le tako, da delimo svoje zgodbe in damo vedeti, da nismo sami.

Mir je Moč, ki vam dovoli uzreti prevaro

in jo prenesti brez samo-uničenja.

Mir je največji sovražnik nevednosti.

Kdor je namreč v Miru, v resničnem trajnem, globokem, samo-izgrajenem Miru razumevanja Življenjske Logike in energijske tehnologije, ta ve, kdo je, ta vidi svet s čistimi očmi in tega ni moč več prevarati v samo-zatajitev in dejanja neljubezni. Ali imamo Mir, svobodo in življenjsko obilje… ali pa pa Miru nimamo in imamo družbeni sistem, mentaliteto pomanjkanja in smrtne prisile.

Vse že je pripravljeno zame v sami naravi Življenja. Ni mi treba stoletja študirati, izumljati stroke in znanosti, si izmišljevati sisteme…. vse to je past neljubečih, ki smo se ujeli vanjo ravno zato, da sadove neljubezni doživimo na lastni koži, jih prepoznamo za to, kar so in jih zapustimo. Nikdar več jih ne moremo spraviti v Življenje, trpljenje in bolečina sta opravili svoje, zdaj vemo, česa nočemo.

Gozdni odmik se je končal veličastno s povabilom ‘AUSTRALIA’, izpisanim v plamenih in s 6 mesečno samotno puščavsko pot, ki je še utrdila jasnost gozdnega tihotenja in pustila neizbrisen pečat nepodružbljenosti v mojem telesu. Brez telefona in GPS-a, brez agencij in vsakršnih varoval, sem se zaupljivo kot Norec na karti tarota, podala na prerojevanje iz podružbljene kreature v svobodno suvereno bitje, katerega poteze obraza še danes izkopavam izpod tujin nanosov, s katerimi sem ga prekrila.

Pot zorenja je bila dolga, a vredna vsakega koraka.

Če bi strnila kakšno modrost, ki se je izcimila iz nje,

potem bi jo imenovala nadzorovana norost po Tolteških vidcih

in po zgledu mojega strašnega ‘zenovskega’ učitelja,

ki mu je ta svet grozljivka in najhujša mora, vseeno pa se obnaša

kot da je v ljubečem naročju samega Boga.

In kar je najlepše, zares je v samem naročju Boga, kajti njegove oči se ne zapletajo v pojavni svet stvari, pač pa pronikajo v Ljubečo vse-prisotnost, ki veje za njimi in poganja njihovo kri. Videc si izgradi dovolj notranje tišine, da pretrga zveznost ujete misli in ve, da se podaja v hladen, neobčutljiv svet, ki mu ni mar zanj, pa se vseeno odloči, da stopi vanj z vsem zaupanjem nekoga, ki tega še ne ve. Dobro ve, kdo je človek, saj ga je z brezgrajnostjo leta trebil s sebe in kakšna misel mu vlada, vseeno pa se obnaša do njega kot do Boga.

Za razliko od človeka, videc hodi v navzočnosti Moči, se z njo spoprijatelji in se ji preda, zato ni ničesar, kar bi ga lahko ogrozilo. Od tod njegova lahkotnost in igrivost, ki, kadar se sprosti, spominja na majhnega otroka sredi brezskrbne igre na minskem polju. Nobene možnosti ni, da bi stopil na mino, prav enako kot ni nobene možnosti, da bi grizli napadel nedolžnega ali bi majhnega otroka pičila strupenjača, četudi ji stopi na rep. Nedolžen ne more narediti ničesar, kar bi ga ogrozilo, saj je zavarovan z notranjo čistostjo, ki varuje sama po sebi.

Razumete? še se bom ponavljala, da vas bodo klopi, komarji in drugi pikači nadlegovali, če boste v gozd vstopili z bzzzzzz komarjem podobnim brenčanjem v glavi. Za Mir gozda ste moteči, zato se naravni uravnalni mehanizem Življenja sproži proti vam, ki ne zvenite z Njim. Tako je z vsako nevarnostjo, nesrečo, boleznijo, stisko, težavo in ovirami, tam so, ker vzdržujete program o tem v svoji glavi. Če bi bili le lepo tiho v sebi v vsaki situaciji in ob vsaki preizkušnji, vam nič ne umaže roba obleke, četudi bredete do vratu po blatu.

Vidite, to je visoka znanost, ki jo moramo ljudje šele osvojiti. Vsi moramo postati kot Norec na prvi Tarot karti prebujanja, ki oblečen v mavrične barve, s cvetom v desnici in pesmijo na ustih, poševno hodi po robu prepada. Ve, da bo izdan, prevaran, okraden, osovražen in preziran, vseeno pa ga dejanja drugih ne premaknejo iz nedolžnosti Miru, v katerem živi zaupanje do Življenja. Za seboj pušča radost, ki je vonj tega zaupanja, spoštovanje do dejanj drugih, naj bodo še tako zablodela in ljubezen do darovanega Življenja, ki jo izkazuje prav z Mirom, ki je eter, ki puhti za Živimi. Nedolžen kot povoskan lotosov cvet, čez katerega umazanija zdrsne brez madeža, tako on s svojim žarom brede po umazaniji tega sveta neomadeževan.

Zame je to gotovo najvišja Umetnost in človek, ki jo živi najvišja Umetnina,

ob kateri se skrijejo vsi Picassi in Michelangeli in Da Vinciji s svojimi stvarmi

in mehanizmi, ki so jih izdelovali, in ki jih sila teme namerno potiska

v hvaljenje, da bi našo zavest ujela v svet stvari, ki jih v Življenju ni.

V svetlobi prebujen človek nima nobene potrebe po tem, da bi iz žive narave iztrgal surovino in iz nje naredil neko reč, ki ni več povezana z Virom, kajti v svetlobi prebujen človek more ustvarjati Žive svetove, kakršen je ta planet in vse na njem, čemu bi postal orodje za uničevanje najvišje Umetnine, ki ji reče Življenje.

Velikokrat sem že omenila in še bom, da vse, kar zmorejo naprave, zmoremo ljudje bolje sami po sebi. Od kor mislite, so prišle zamisli o teh napravah, če ne iz posnemanja Življenja? Smrt nima ničesar, ona lahko le opičje posnema Življenje. Več kot je v vas notranje tišine, več moči kot jo privarčujete z nego miru, več naravnih sposobnosti se v vas prebudi, več svetlobe privabite vase in manj tehnologije in zunanjih podaljškov potrebujete.

To je jedro bitke, ki se bije za vas… ali boste izbrali Ljubezen in naravne božanske moči, ki jih morda še ne poznate, a gotovo slutite neizživeto moč v sebi, ki se prebuja…. ali pa boste zatajili svojo božansko naravo in se naslanjali na mehansko dopolnitev mehkih tkiv, pristali na robotsko mehaniko in jetništvo pod umetno inteligenco.

Zame ne igra nobene vloge, če slednje izberete vi, kajti vsak bo

s svojo vibracijo določil območje svojega bivanja. Zato bodo padali

tako ljubeči kot neljbeči, vendar bo vsakogar odneslo v območje njegove izbire.

Še in še si bom prizadevala, dokler ne omagam ali dokler mi ni rečeno drugače, da bi razumeli, kaj pomeni biti Živ, kajti ljudje smo od Atlantide dalje neprekinjeno ‘izobraževani’ od neživljenjske misli. Niti sanja se nam ne, kaj je to Življenje in kaj v obnašanju pomeni biti Živ.

Naslednje besede si sposojam od Jezusa iz Njegovega evangelija po Mariji Valtorti, spisanega med 2. sv. vojno na severu Italije, ko v enem od svojih govorov poskuša pojasniti resnično Življenje:

‘Človek se moti, ko razmišlja o Življenju in smrti in uporablja ti dve besedi. Življenje poimenuje čas po rojstvu, ko začne dihati, se hraniti, gibati, misliti, ukrepati… s smrtjo po poimenuje trenutek, ko preneha dihati, se hraniti, gibati, misliti, ukrepati. Vendar ni tako. Spoznajte Življenje in dejanja, ki so primerna za Življenje.

Življenje ni obstajanje, obstajanje ni Življenje. Obstaja tudi to drevo pred oknom, pa nima Življenja, o katerem govorim. Obstaja tudi ptica na njem, pa nima Življenja o katerem govorim. Življenje, o katerem govorim, se ne začenja z obstajanjem in se ne končuje s koncem telesa. Življenje, o katerem govorim, se ne začenja v materinem telesu.

Začne se, ko Življenje ustvari iskro iz Sebe, ki naj Živi v telesu, konča se, ko jo človek, z uporom, sam ugasne. Na začetku je človek samo seme mesa, tako kot pri semenu žitaric ali jedru sadja. Na začetku je podoben zarodku živali… v trenutku pa, ko se v človeka vlije iskra Življenja, takrat človeški zarodek ne obstaja več le kot utripajoče srce, ampak Živi kot bitje, ki odseva obraz Življenja v njegovi Razumnosti, Lepoti in Ljubezni, ki Ga ne najdemo v nobenem drugem zemeljskem bitju.

Človek lahko obstaja v človeški podobi, čeprav ni več človek. To je takrat, ko postane grob, v katerem ugaša iskra Življenja. Zato pravim, Življenje se ne začne z bivanjem in se ne konča s koncem telesa. Življenje se začne pred rojstvom in se ne konča, ker se iskra ne izniči. Lahko umre v svoji božanski usodi, toda preživi v smislu prejetja tega, kar si je tekom bivanja na Zemlji izbrala. Ko iskra ugasne za milost Življenjske dediščine, umre za svojo blaženo usodo, ne pa tudi za usodo, ki si jo je izbrala sama.

Iskra življenja, ki se hrani za svojo nebeško usodo, doseže popolnost Življenja in postane Večno sijoča. Imamo kakšne dolžnosti do Življenja? Da, imamo! Iskra Življenja je dar, s katerim skrbno ravnamo in jga hranimo kot ogenj, za katerega ne želimo, da ugasne. Kako ohranjam in hranim ta večni plamenček? Kako vzdržujem pri Življenju nebeški cvet? Kako dosežem, da Živim nad obstajanjem in onkraj njega?

Usahlo Življenje v sebi oživite s poslušnostjo Življenju in zanemarjanjem sebe. Prepoznajte nesmiselnost svojega ‘popravljanje’ brezhibne popolnosti Življenja, ki vas izčrpa in na koncu zavrže prazne. Spustite potrebo po spreminjanju popolnosti Življenja, naj vas nese, kamor hoče.

Komur ta določenost usode Večnega Sijaja ni všeč, bo poskusil vse, da se ji izogne. Rad bi imel pri tem svoje zasluge, ne le privoljeval v Velik načrt Življenja, zato se oprime brega, si naredi utrdbe, napeljuje vodo na svoj mlin, z njo pobira dobičke, se uveljavlja na trgu, bije bitko z drugimi privezanci in si za vse to prilašča zasluge…, dokler iskre ne zaduši pozabljajoč, da bo omagal in neizogibno prišel tja, kamor noče… v Ocean, pred Oko Življenja, ki ga izmozgan ne prenese in se zdrobi pod jasnostjo uvida, da je iskro zapravil za prazen nič.

Spomnite se Mene, Nedolžnega, ki so me obsodili na smrt, pa nisem izrekel besede v svoj bran, čeprav bi lahko poslal legije angelov, da me rešijo. Kaj vam nisem pokazal, da upor ni Moj? Ne upirajte se, ne popravljajte ničesar in nikogar, vse vzemite kot suho zlato iz Moje roke, tudi tisto in predvsem tisto, kar vam nasprotuje, kajti dokler bo v vas mamon, Jaz v vas ne morem prebivati in zdelo se vam bo, da vas nimam rad, kajti vse Moje vam bo nasprotovalo, dokler Me ne spoznate in Mi ne zaupate. Potlej boste jokali za vsak trenutek, v katerem ste omahovali vdajo Meni, kajti Moja Volja je vaše rešenje.’


Song of the Forest 5 – Controlled Madness

3.
When the canopy trembles in the wind,
the forest whispers its gentle song,
smiling kindly,
plays with your soul.

When still in the fog the morning sun eats the grayness
turns into shining rays.
Look – a trunk stands next to a trunk.
Behold – there stand the givers of spiritual force!

With the last stanza of Bojana’s poem, I enter the last part of the Forest song, because I have to draw a line somewhere, even though the forest and its poem is all that inspires Hosta in its work. The forest will quietly sing its song to you through all the drops, workshops, forest hours, and retreats that we are preparing for you and for the young.

As you’ve probably figured out by now, I am not interested in the forest as a thing, what kind of trees grow in it, how old they are and how dense they are, I am even less interested in the felled ones, what kind of wood structure they have and how hard or soft it is, what to say about it is it suitable and what else can a fallen tree be useful for, how much profit does it bring me, how much is the land on which it grows worth…, I am still talking about it with difficulty…, and I am painfully waiting for the moment when we people will stop building our glory at the expense of a destroyed Life. I’ve always been interested in it only through experiencing how I feel when I’m in it and what plays in me.

The forest is an area of high consciousness, it is the strongest and irreplaceable initiator of the dormant human consciousness. Its song could move us to the bottom of our souls because under our hands we exterminate a large forest area daily for as many as 15 Slovene countries in order to put concrete, asphalt, sheet metal, and iron in its place or genetically modified monocultures… while of all the trees on Earth, only a good 1% of the former forest abundance remains, and the tree giants are only monuments and attractions. But we are still cutting, building, watering with concrete… like under the spell and we are still proud of our achievements, high-rise buildings, concrete cages, which we value madly more than nature, which previously lived quietly and joyfully there.

The state of forests on Earth accurately reflects the state of the human soul. People most often associate the forest with the function of breathing as a kind of Earth’s lungs, but the deeper and more comprehensive meaning of the forest lies in the mirroring of the nature of the soul. When the forest is primordial, untouched by human hands, then it represents the forest original, which in every detail reflects the nature of the soul, as it was before we intervened in it, unawakened in this awareness: untamed, mysterious, lush, wonderful, fruitful, lined with the rhythm of Life, healthy, beneficent, inspiring, sounding, fragrant, and could go on after countless high qualities of organic Life.


Just like the primeval forests, the human soul is also the pure face

of the Light Source, from which it emerges…

perfect, indescribably beautiful, self-emanating, self-contained,
which multiplies and outgrows the original beauties of organic Life.
Every soul creation is Alive as it is, its works take the breath away,

lifts the spirit, enlivens the atmosphere, invites silent admiration
and inspires other, incomparably beautiful, Living Creations,
which once again touch the highest into us, and thus we bring the energy from cycling into repeated mechanical deadness

into the rising spiral growth of the Living.
After the heaven of boundless ease of being, which was absorbed in me on the forest retreat and which, I am sure, was originally intended for us, I had to return to the human world, which I perceived as foreign and violent even before the forest retreat, but now I was almost choked at the thought of having to go back. But something was fundamentally different, I had an experience of detachment that gave me a real perspective that I didn’t have before, so I returned to it no longer as a ‘dweller’, but more as a detached observer, who could no longer be deceived by its false shine into cooperation.

Thus, through decades of objective observation, I have come to realize that the social order and rhythm is deliberately tailored in such a way that it does not allow me Peace. Its mission is to invent countless tricks and deceivers to throw me out of Peace. It is up to me whether I let it go or not, and with that, I determine for myself the fate of energetical freedom or captivity.

I’ve already talked about why someone doesn’t want Life, but most of us, who otherwise act as if we don’t want it, actually want it, we’re just deceived to the contrary, and because of our long-term stay in non-life zones, we’ve weakened. However, this should not be an excuse for loving, because there is no one to save you.

You are a god in oblivion, you are a free being who agrees to captivity and only you can choose otherwise, weak, deceived, abused, driven out, burned out, destroyed to the core, no role player, we are all on the same page… now is the time for bold moves and for the push of the last strength, so that everyone can get out of an unfavorable situation. We can only help each other by sharing our stories and letting people know that we are not alone.

Peace is the Power that allows you to see the deception

and bear it without self-destruction.
Peace is the greatest enemy of ignorance.

Whoever is in Peace, in a real permanent, deep, self-constructed Peace of understanding Life Logic and energy technology, knows who he is, sees the world with clear eyes, and cannot be deceived into self-denial and acts of unlove. Either we have Peace, freedom, and abundance of life… or we don’t have Peace and we have a social system, a mentality of scarcity and death coercion.

Everything is already prepared for me in the very nature of Life. I don’t need to study for centuries, invent professions and sciences, invent systems… all this is a trap for the unloving, which we all have fallen into precisely so that we can experience the fruits of unloving on our own skin, recognize them for what they are and leave them behind forever. We can never bring them back into Life, suffering and pain have done their work, now we know what we don’t want.

The forest retreat ended magnificently with the invitation ‘AUSTRALIA’ written in flames and a 6-month lonely desert journey that further cemented the clarity of the forest retreat and left an indelible mark of undomesticated in my body. Without phone and GPS, without agencies and any safeguards, trustingly like a Fool on a tarot card, I embarked on a rebirth from a socialized creature into a free sovereign being, whose facial features I still dig out from under the foreign deposits with which I covered it.


The road to maturity was long, but worth every step.
If I were to collect any wisdom that has come out of it,
then I would call it controlled madness according to the Toltec seers
and following the example of my ‘Zen-like’ teacher,
to whom this world is a horror and the worst nightmare,

and yet he behaves as if he was in the loving arms of God himself.

And what is most beautiful, he is truly in the very bosom of God, for his eyes do not become entangled in the apparent world of things, but penetrate into the Loving Omnipresence that branches behind them and drives their blood. The seer builds up enough inner silence to break the unity of trapped thoughts and knows that he is venturing into a cold, insensitive world that does not care about him, yet decides to step into it with all the confidence of someone who does not yet know it. He knows very well who a man is because he has worn him out of himself for years unwaveringly, and what thoughts rule him, and yet he treats him as if he was God.

Unlike man, the seer walks in the presence of the Force, befriends It and surrenders to It, so there is nothing that can threaten him. Hence its lightness and playfulness, which, when relaxed, resembles a small child in the middle of carefree play in a minefield. There is no chance of stepping on a mine, just as there is no chance of a grizzly attacking an innocent or a small child being stung by a venomous snake even if he steps on its tail. The innocent cannot do anything to endanger him, for he is secured by an inner purity that protects itself.

Do you understand? I will repeat as I said many times… that ticks, mosquitoes, and other biting things will bother you if you enter the forest with a bzzzzzz mosquito-like buzzing in your head. You are a nuisance to the Peace of the Forest, so the natural regulating mechanism of Life is triggered against you, who do not resonate with It. So it is with every danger, accident, disease, hardship, difficulty, and obstacle, they are there because you maintain a program about it in your head. If you would just be nice and quiet within yourself in every situation, nothing would stain the hem of your dress, even if you were wallowing in mud up to your neck.

You see, this is a high spiritual science that humans have yet to master. We must all become like the Fool in the first Awakening Tarot card, who, dressed in rainbow colors, with a flower in his right hand and a song on his lips, walks diagonally along the edge of the abyss. He knows that he will be betrayed, deceived, robbed, hated, and despised, yet the actions of others do not move him from innocence to the Peace in which he lives trusting Life. He leaves behind joy, which is the scent of this trust, respect for the actions of others, however misguided they may be, and love for the gift of Life, which he shows precisely with Peace, which is the ether that blows behind the Living. Innocent like a waxed lotus flower, over which the filth slips unblemished, so he with his ardor breeds unsullied by the filth of this world.


For me, this is certainly the highest Artistry

and the man who lives the highest Work-of-Art,
next to which all the Picassos and Michelangelos and Da Vincis

hide with their things and the mechanisms they were making,

and which the darkness is deliberately pushing in praise,

to capture your consciousness in the world of things Life does not know.

A person awakened in the light has no need to tear the raw material from living nature and make something out of it that is no longer connected to the Source because a person awakened in the light can create Living Worlds, such as this planet and everything on it, why would he become an instrument for the destruction of the highest Art, which he calls Life.

I have already mentioned many times and I will say again that everything that devices can do, we humans can do better on our own. Where do you think the ideas for these devices came from, if not from imitating Life? Death has nothing, it can only imitate Life like a monkey. The more inner silence you have, the more strength you save by nurturing peace, the more natural abilities awaken in you, the more light you attract and the less technology and external extensions you need.

This is the heart of the battle that is being fought for you… will you choose Love and the natural divine powers that you may not yet know, but surely sense the unlived power within you that is awakening… or will you deny your divine nature and rely on mechanical supplementation of the soft tissues, agreed to robotic mechanics and captivity under artificial intelligence.

It doesn’t matter to me if you choose the latter, because everyone will
determine the area of his residence by his vibration. That’s why they will fall
both lovers and non-lovers, but it will take anyone to a region of their choosing.

I will continue to strive until I fail or until I am told otherwise to understand what it means to be Alive, for humans have been continuously ‘educated’ from non-life thought since Atlantis. We don’t even dream of what Life is and what it means to be Alive in behavior.

I borrow the following words from Jesus from His Gospel according to Maria Valtorta, written between 2 w.w. in the north of Italy, when in one of his speeches he tries to explain real Life:

‘One is mistaken when he thinks of Life and death and uses these two words. He calls Life is the time after birth when it begins to breathe, feed, move, think, act… death is the moment when it stops breathing, feeding, moving, thinking, acting. But that’s not the case. Get to know Life and the actions that are suitable for Life.

Life is not existence, existence is not Life. There is also this tree in front of the window, but it does not have the Life I am talking about. There is also a bird on it, but it doesn’t have the Life I’m talking about. The life I am talking about does not begin with existence and does not end with the end of the body. The life I am talking about does not begin in the mother’s body.

It begins when Life creates a spark from Itself, which should Live in the body, it ends when man, through rebellion, extinguishes it himself. In the beginning, man is only a seed of flesh, just like the seed of a grain or the kernel of a fruit. In the beginning, it resembles an animal embryo… but the moment the spark of Life is poured into man, then the human embryo no longer exists only as a beating heart, but Lives as a being that reflects the face of Life in its Intelligence, Beauty, and Love, which It is not found in any other earthly creature.

A man can exist in human form, even though he is no longer human. This is when it becomes a grave in which the spark of Life is extinguished. Therefore I say, Life does not begin with birth and it does not end with the end of the body. Life begins before birth and does not end because the spark is not extinguished. He may die in his divine destiny, but he lives on in the sense of receiving what he chose during his time on Earth. When the spark goes out for the grace of Life’s Legacy, he dies to his blissful destiny, but not to the destiny he chose for himself.

The spark of life, kept for its heavenly destiny, attains the perfection of Life and becomes Eternally Radiant. Do we have any duties towards Life? Yes, we do! The Spark of Life is a gift that we handle with care and cherish like a fire that we don’t want to go out. How do I preserve and nurture this eternal flame? How do I maintain a heavenly flower at Life? How do I achieve Living above and beyond existence?

Revive the withered Life within you by obeying Life and neglecting yourself. Recognize the futility of your ‘fixing’ the flawless perfection of Life, which exhausts you and ultimately leaves you empty. Let go of the need to change the perfection of Life, let it carry you where it will.

Anyone who doesn’t like this certainty of Eternal Shine’s fate will try anything to avoid it. He would like to have his own merits in this, not just agree to the Great Plan of Life, so he clings to the bank, builds forts, runs water to his mill, collects profits with it, asserts himself in the market, battles with other dependents and is for all that takes credit… until he smothers the spark, forgetting that he will falter and inevitably end up where he doesn’t want to… into the Ocean, before the Eye of Life, who, exhausted, cannot bear it and crumbles under the clarity of insight that he wasted the spark for empty zero.

Remember Me, the Innocent, who was condemned to death, yet I did not utter a word in My defense, though I could have sent legions of angels to save Me. What have I not shown you that rebellion is not Mine? Do not resist, do not correct anything or anyone, take everything like dry gold from My hand, even that and above all that which opposes you, because as long as there is mammon in you, I cannot dwell in you and it will seem to you that I don’t like you because all of Mine will oppose you until you know Me and trust Me. Then you will cry for every moment in which you hesitated to surrender to Me because My Will is your solution.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: