Vsako prvo soboto v mesecu organiziramo zanimive, sproščene, poučne in samo-raziskovalne gozdne urice za malčke in mlade. Ker v decembru pade ta soboto malo pred Miklavžem, se bomo tokrat obdaroval.

Sobota 3. december 2022 ob 9h do 15h: Tokratne gozdne urice so Miklavževe, zato naj vsak otrok prinese s seboj lično zavito darilo do največ 10 eur vrednosti, ki ga bo skril v nek kotiček našega gozda. Darilo naj bo tako, da je všeč otroku, nekaj, česar bi bil sam vesel in ne tako, kakor misli ali se mi zdi, da bi moralo biti. Straši naj se vzdržijo vsakršne sugestije, morda ga bo hotel narediti sam. Nato se bo podal v iskanje skritih zakladov, ki so jih pripravili in skrili drugi otroci.  Gozdne urice v sliki.


S seboj: Prigrizek mimogrede pred kosilom in morda po njem, nekaj, kar otrok vzame v roko in sproti je. Eno toplo ognjeno kosilo za na ogenj ali žar; hrenovke (mesne ali veganske), druge enostavne pečenine ali sir za na žar, zelenjava za na žar (bučke, paprika, koruza, krompir, korenje…), sadje, kruh in drugo po osebnem okusu. 

S seboj je zaželen pipec (če je otrok dovolj star), vrvice, povečevalno steklo, zložljiva žaga, mini sekirca (za večje), vrtne klešče in drugo gozdno orodje.

Telefon naj otrok pusti doma, za morebitne stike je na voljo telefon skrbnice, skrbnika.

Cena: 45,00 eur/gozdni dan ALI za najmanj pet obiskov 35,00 eur/na gozdni dan.

Za koga: Gozdne urice so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Sprejmemo do največ 12 otrok. Prijave po telefonu Marjeta 031 481 014 ali na info@solahosta.com.

Izjava: Pred prvim obiskom prosim izpolnite priloženo izjavo, v kateri nas obvestite o morebitnih alergijah otroka, prehranski netoleranci, občutljivosti  na pike, sonce, idr., zdravstvenih posebnostih, vedenjskih motnjah in drugem po vaši presoji, kar nam pomaga podpreti zdrav otrokov razvoj.

Izjavo (glej spodaj) stiskajte, izpolnite, podpišite in prinesite s seboj na prve gozdne urice!

Gozdne urice v sliki

Nazaj na Doživite gozd