Izgubljena ženstvenost

Kljub temu, da večino področij človekovega udejstvovanja vodijo ženske, potreba po ženstvenosti še nikoli ni bila večja. Znašli smo se v stanju popolne zmede, kjer smo iz vsega naredili nekaj drugega. Ženska je za dosego svojih ambicij uporabila metodo rivalstva in ukazovanja in se v celoti pozabila. Moški je pod terorjem ženske svoj vladarski primat prepustil njej in postal zatrt moški, ki si zaradi neizživetosti globin čutenja, želi le brezčutnega osvajanja materialnega sveta.

Ženska si želi odprtega moškega, ki bi znal izraziti občutja in bi si jo ob dozorelem trenutku ljubeče gospodovalno vzel, kajti ženska hrepeni po zaupljivi ‘nemoči’ v objemu moškega. Že dolgo kroži med ženskami razočaran uvid, da ni več ‘pravih’ moških. Ženska ne vidi, da s svojo ukazovalnostjo umori moško, sicer naravno seksualnost, ki potrebuje spoštljivo vladarsko vzdušje, da ostaja živa.

Najbolj privlačno na ženski je njena ženstvenost, je popolna nezmožnost postati kaj drugega kot to, kar je. Prepoznamo jo po notranjem magnetizmu, s katerim kot dehteč cvet privablja k sebi, ne le moškega, temveč vse. Magnetizem je njena predanost ženstvenosti, je nežnost in ljubkost pri občevanju, je spoštovanje drugega, ki ne dovoli nikakršnega ukazovanja in poniževanja. Najlepše na ženski je njena mehkoba in ranljivost, je to, da upa pozabiti nase, da bi osrečila drugega. Najlepše na ženski je, da ljubi. Če bi ženska rada ‘pravega’ moškega, naj mu to dovoli tako, da sama postane ‘prava’ ženska.

Za Hosto Marjeta Šumrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: