Ženska – Mistična lepotica

Ženska je bolj duhovno kot telesno bitje. Izgubljena ženska, ki danes tava po zemlji, je naravna stopnja v njenem razvoju. Bila je utelešena lepotica, živa čuteča ženska, ki je razumela govorico duha in jo je moški občudoval in negoval. Prepričanje, da ima pri svoji celoviti lepoti zasluge, jo je pahnila v samo-všečnost. S svojimi čari je začela manipulirati, da bi dosegala povsem neživljenjske cilje, ki so koristili njeni ošabnosti. Prevaran moški je prepoznal njene zvijače, si jo iz strahu začel na silo podrejati in jo preganjati.

Njen padec je bil potreben, a skupaj z njo je padla tudi resnična ženstvenost, ki je človeški rod pahnila v mačistično materialno anarhijo vsesplošne plitkosti in nesmisla, v kateri se nahajamo zdaj. Kadar vidimo celotno sliko, potreba po iskanju krivca izgine. Ostane nauk in odgovornost do zdrave usmeritve nepovratne življenjske moči. Ženska ne potrebuje enakovrednosti z moškim v zunanjem svetu, temveč v tem, da dostojanstveno zaživi svojo ženstvenost in moškemu prepusti njegovo moškost, gospostvo nad materialno dimenzijo.

Sama naj neguje svoj mistični primat, svojo duhovno, v življenje ukoreninjeno ustvarjalnost, v katero moškega naravno vleče in brez katere moški postane duhovni kastrat in uničevalec življenja. Ponovno naj si nadene krilo, njene kretnje naj bodo spet ljubke in polne razumevanja, njen pogled naj pronika skozi stvari in poučuje o resničnosti čutenja, spet naj vabi k molku in lepoti prisotnega bivanja.

Za Hosto Marjeta Šumrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: