Moški – Ustvarjalec z občutkom za lepoto

Moški je ustvarjalec z občutkom za lepoto, je praktično in iznajdljivo bitje. Potrudil bi se do zadnjih moči za nasmeh svoje ženske. Ne potrebuje drugega kot to. Ženska lažje stoji sama kot moški. Moški potrebuje duhovno korenino, ki ga duševno hrani in osmišlja. Ženska, ki je pozabila svojo duhovno premoč in je ženstvenost vkalupila v izrojeno moškost ali prodala za ceneno ljubimkanje, je zatajila kot ženska in pustila na cedilu sebe in njega. Duhovno otopelo žensko moški ne more ceniti, lahko jo le izkoristi kot telo, za kar se ima.

Moškost in njegovo seksualno, ustvarjalno moč najbolj ohladi vzvišena in ukazovalna ženska. Moč, ki leži na današnji ženski, je neizmerna. Ona navdihuje moško ustvarjalnost. Celovita ženska je občutljiva ženska z izjemno tenkočutnostjo, ki jo zadovoljijo le vrhunske poteze ljubečega moškega. Moški postane pronicljiv izumitelj, da bi zadovoljil njen prefinjen okus. Kot je cvet potreben sonca, tako je moški potreben ženske spoštljive pozornosti.

Ženska je lahko osvojena, ne more pa biti lastninjena. Moški, ki to sprejme, bo negoval njeno sočnost, ki rase iz občutka prostovoljne vdanosti, ona pa ga bo navdihovala k dajanju, skozi katerega moški izkazuje svojo ljubezen. Naredil ji bo hiško iz živih materialov, ki bo dihala z njo, vrtiček, ki bo zrcalil njen naravni red, ji prinašal dobrine, ki zadovoljijo njej izbran okus po lepem. Tako bomo pometli s klumpom in cenenostjo, s trdoto in hladnostjo, ki zrcali nas same. Ostal bo le dotik budnih, ki za seboj puščajo cvetoče in čudovite sledi in se zlivajo z okoljem.

Za Hosto M. Šumrada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: