ŠK Telo Okno priložnosti (2/3) – Telo kot neznano glasbilo

Ko smo majhni, nas je sama izraznost, vse je ena sama prelepa izraznost barvitosti, raznolikosti in modrosti življenja. Se še spomnite? Ko se zaletimo ob pravila, moralo, krepostnost dobrega in zlega, se naša naravna izraznost potegne vase. Če naravno izraznost ‘vlečemo’ v odraslost, jo dobimo po glavi, smo odrinjeni iz skupnosti ali moralno linčani… telo se zakrči v ogroženost. Takrat začnemo razmišljati, da bi postali ‘nekdo drug’. Začenjamo si izmišljati niše, kako bi najbolje ‘pripadali’.

Vse to ‘piše’ našo energijsko matrico. Telo je v njej nekaj, kar pride in gre…. to je dobro vedeti. Zadrževanje v podpornih funkcijah telesa t.j. v zavlečenosti vase, ‘ustvarja’ vse, kar se nam godi, pa tega v biti nočemo… samo-zanikanje, nezavedno obnašanje, občutek ujetosti, nemoč, brezizhodnost, bes, aroganco itd. V tem ‘energijska matrica’ ne more drugega kot presoditi, da je situacija nevarna in zakrkne v stacionarnost, v stagnacijo, v nerast.


Ponovimo prvo misel, da je telo delo Inteligence in zato nosi v sebi iste kvalitete kot Ona. Nehajmo misliti, da mi bolje vemo kot ve telo in zaustavimo naše konje v uvidu, da ne vemo. Arogantni smo, kadar svojo pamet vsiljujemo telesu in ga izpostavljamo neprekinjenemu stresu, ki… zdaj morda že ‘vidite’… ni povzročen od zunaj. Na tej točki lahko naredite samo eno pametno potezo: ‘Svoje telo prepričate, da je vse v najlepšem redu!’

Seveda je pri tem majhna zagonetka… da bi lahko prepričali telo, da je vse v najlepšem redu, morate biti v to prepričani najprej sami. Kako se prepričam? Tako, da neham govoriti in začnem poslušati, da začnem opazovati in si iz prve roke pridem na jasno. Neham siliti telo v nekaj, kar mislim, da je ‘zanj’ dobro… utihnem in mu začnem prisluškovati tako kot neznanemu glasbilu.

Sledi:

ŠK Telo Okno priložnost (3/3) – Pobotanje s telesom

____________

Celoten opis študijskega krožka  Sprejme do 12 udeležencev

Prvo srečanje 15.7. 2020 ob 17h na Zaplani nad Vrhniko (skupaj 7 srečanj v treh mesecih)

Brezplačno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: