Učenje na prostem

Ob nastopu korone in karanten se je podrazumelo, da so zoom konference zdaj trend, če želiš obstati v poslu. V tem času sem prisostvovala eni in edini, verjetno zato, da si nisem mogla očitati, da na pamet zavračam virtualen stik. Tudi sama sem v izobraževanju in je delo močno trpelo. Prigovarjali so mi, naj vendar naredim kakšno zoom konferenco, da ohranjam zveznost posla.

Kar nekaj noči sem predihala na to temo, a kljub temu ostajala na strani živih stikov, čeprav jih zaradi strogih pogojev, do spomladi letos pač ni bilo. Ko so se omejitve malo sprostile, sem takoj začela z delavnico Uglasitev na novo dobo, za katero mi ni dovolj, da je le v živo, morala je biti tudi v živem okolju, v naravi.

To je morda ta hip še malo znana praksa in izobraževanja ne jemljemo resno, če ni pod umetnimi lučmi, prorektorji, prosojnicami, laserskimi kazalniki, klimo in mikrofonom, a zdaj zdaj pride čas, ko bomo spoznali, da smo najbolj učeči in dojemljivi za življenjske modrosti ravno bosih nog in s krošnjami nad glavo. Veselim se tistih, ki jih vse manj vidim na FB, ker mi s tem sporočajo, da so spoznali vrednost življenja, živih stikov in živega okolja in to potrebujejo bolj kot virtualne všečke. To postaja najbolj prepoznavna ločnica med visoko in nizko zvenečimi.

Sijte in ostajajte sijajni, Marjeta Šumrada

Uglasitev na novo dobo 25.6.2022 ob 8:30 Vrhnika (zemljevid v nogi spleta Hoste)

Teme

Prijave (ime, priimek, telefon) info@solahosta.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: