V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Andragoškim centrom Slovenije razpisujemo pet brezplačnih Študijskih krožkov za leto 2019.

Pozdravljeni na strani študijskih krožkov, brezplačnega neformalnega izobraževanja za odrasle, ki ga pri nas promovira Andragoški center Slovenije in financira ministrstvo za izobraževanje. Upam, da vas bo kateri navdušil in se nam pridružite. Študijski krožek sprejme do 12 udeležencev. Prevoz je lastni režiji ali urejen tako, da se lahko priključite komu drugemu.  Prisrčno vabljeni k branju in udeležbi.

Prijave in vprašanja na email ali našo telefonsko številko.


Trajnostna kultura bivanja, Spomladanski in jesenski krožek – brezplačno

Krožek je samostojen, obenem pa je del dveh krožkov, pri čemer v tem krožku osvajamo znanja in prakso trajnostnega bivanja, v drugem krožku pa načrtujemo prenos znanj in praks v vsakdanje življenje in druge lokalne skupnosti. Krožek bomo izvajali v slabo poseljenem in nerazvitem ruralnem zaledju slovenske Istre v Trajnostnem parku Sončni grič, ki se sooča s problemom izseljevanja mladih, slabo izobraženostjo in staranjem prebivalstva. Med krožkom bodo udeleženci raziskovali kaj pomeni trajnostna kultura bivanja, kako se v praksi udejanja na socialnem, ekonomskem, okoljskem in kulturnem področju ter kako so ta področja med seboj povezana. Program je zasnovan izrazito izkustveno in interaktivno. Med krožkom bodo udeleženci prepoznali potenciale, ki jih z vidika trajnosti ponuja okolje kjer živijo ter raziskali kako lahko te potenciale izkoristijo za dvig kvalitete življenja in dolgoročni razvoj lokalne skupnosti.

Utrinek iz krožka


Ekologija duha – brezplačno

Krožek je namenjen udejanjeni ljubezni do sebe na vseh nivojih, na katere imamo vpliv. Tega se bomo lotili skrbno in nežno. Odvečni balast, ki se nabere ne samo na telesu, predvsem v glavi in čustveni dimenziji, nas duši, nam ne dovoli lahkosti in radosti ter vodi v kronična obolenja in stisko. Krožek je predvsem duhovne narave, ki se bo celostne čistke lotil od znotraj, bo bika prijel za roke. Razlog za nezmernost in nediscipliniranost je vedno neoprijemljiv. Spoznali bomo tri dimenzije človeka, na katere imamo vpliv in četrto dimenzijo, ki je dostopna preko prvih treh. Veliko bomo pohajali, se spoprijateljili, kurili ogenj in ustvarili krog zaupanja, v katerem lahko izrazimo najtišje.

Utrinek iz krožka


Zdravilna in čarna moč narave – brezplačno

Na študijskih krožkih želim spodbuditi in prebuditi v vas tisto čudovito, preprosto domače zavedanje in vedenje, katerega globoko v sebi nosimo vsi. Cilji našega krožka naj bodo večja povezanost samega sebe s seboj in s skupnostjo, dvig zavesti, povrnitev zaupanja v zdravilno in čarno moč narave, predvsem pa samooskrba z osnovno domačo lekarno.

Krožki bodo potekali v obliki delavnic, na katerih bomo na naših potepanjih po bližnjih žirovskih travnikih in gozdovih obujali, odkrivali in med sabo delili čarno in zdravilno moč narave ter njen čudoviti svet zelišč. Dobili bi se vsak drugi četrtek. Vsakič bi se srečali na v naprej dogovorjeni lokaciji (Ledinica, Brekovice, Sovra, Račeva), od tam naredili krajši sprehod po naši čudoviti naravi, medtem in potem pa ob prijetnem druženju in počitku na svežem zraku vsakič poklepetali o določeni temi, si podelili znanja, izkušnje, in se tako obdarili s nekaj dragocenimi urami skrbi zase. 

Utrinek iz krožka


Krog pojočih src – brezplačno

Srce nam poje, kadar smo v sozvočju s samim sabo, s svojo dušo, s svojim bistvom, s svojim duhom, z materjo Zemljo, z vsem, kar je. S pomočjo zvoka, glasbe, petja se bomo osvobajali mentalnih zavor in čustvenih blokad, da bi se ponovno uglasili s seboj, s svojo dušo in s svojim namenom. Cilj krožka je najti svoj glas in ljudem v stiski ali ljudem, ki preprosto radi dvigujejo svojega duha nad pritiske vsakdana, pomagati ponovno odpreti srce, da se jim poveča volja do življenja, da začutijo radost, da jim zapoje srce. Spoznali bomo mnogo pesmi, ki nam povzdigujejo duha, nam odpirajo srce in nas povezujejo z naravo, z drugimi ljudmi in z vsem stvarstvom. Posvetili se bomo kreativni vizualizaciji, meditaciji in mantram, čistili se bomo s šamanskim bobnom, indijansko flavto in drugimi terapevtskimi glasbili, se družili v naravi in ob ognju. Pripravljena imamo besedila, da se bodo udeleženci lažje priključili petju skupine in izkustveno doživeli blagodejen in zdravilen učinek ispirativnih in terapevtskih melodij in manter.

Utrinek iz krožka

Nazaj na Izobraževanje