Sprostitev – Ujemanje z življenjem

Gozdni odmik je čas, ki ga preživimo v gozdu, osvobojeni vsakodnevne rutine, obveznosti in pritiskov, je čas, ko zlezemo iz družbenih vlog in se lahko sprostimo. Sprostitev je stanje zavesti, v kateri življenje polzi skozi nas, brez da bi se zatikalo ob naš upor ali izsiljevanje dogajanja. Sprostitev je pomiritev z življenjskimi odločitvami, je stanje zaupanja in predaje, je stanje neustrašnosti in mistične popolnosti.

Najprej je življenje (zavest), šele nato so posledice, stvari, ki zrcalijo svoj Vir. Sprostitev ne pomeni mirovanje posledice t.j. telesa, temveč zlitje z življenjem, zavestjo. Svet mrtvih stvari (človekov svet) ima težko, nizko vibracijo, ki dreza v sicer naravno sijoč kukon zavesti človeka. Dolgotrajno izpostavljanje vibracijam nas ‘sinhronizira’ z okoljem. Dolgotrajno izpostavljanje človeškemu svetu zniža zavest, ki postane podobna neobčutljivi mašini, kakršno je okolje, v katerem živi, ki ne čuti ne grdobije ne lepote svojega početja. Tak človek vidi le stvari, zaletava se obnje, pripisuje jim pomene, škodljive in zdravilne moči, jih raziskuje, iz njih dela znanost itd.. Vsak, ki hoče priti v življenje, mora zapustiti to točko zrenja.

Edini način premika te točke je izbris programa, ki nam vlada. To se lahko zgodi le skozi nego notranje tišine in skozi izpostavljanje visokimi vibracijam. Vsak dan je za velikost Anglije manj gozdov na zemlji. Ne slučajno. So interesi za tem, ki vedo, kaj izpostavljanje naravi naredi človekovi zavesti, ponovno jo obudi v življenje. Če bi bila človeku dana svoboda v izživljanju nad življenjem, bi zabetoniral in s svojimi iz-umi zadušil sleherno ped življenja. Edina pot, da zaustavimo to neobčutljivost v sebi in zase je izključitev od družbene misli. Gozdni, puščavski in gorski odmiki so bili, so in bodo ostali edino zdravilo za človeški rod. Borba, bitka in upor doliva moč tistemu, proti čemur se borimo, le popolno miselno mirovanje izniči zvezanost, kajti človeška pozornost je hrana in vseeno je ali je naklonjena ali nasprotujoča, vedno zaliva tisto, k čemur se steka.

3. julij 2019 do 12. julij 2019 https://solahosta.com/dozivite-gozd/rojstvo-zenske/

17. julij 2019 do 26. julij 2019 https://solahosta.com/dozivite-gozd/gozdni-odmik-za-mlade/

15. avgust 2019 do 24. avgust 2019 https://solahosta.com/dozivite-gozd/rojstvo-moskega/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: